Vorig bericht

Home

Volgend bericht

Auteur: Rik Jungmann

Foto's: -

Bron: Gooi- en Eemlander


Kozijn, Humanitas en Zin

Wijdemeren, 27 november 2003. Er stonden gisteren enkele Wijdemeerse berichten in de Gooi- en Eemlander. Een ingezonden brief van Edward Smallenburg en het aftreden van Marloes Sonneveld als voorzitter van Humanitas, afdeling 't Gooi en restaurant Zin blijft open.

Smallenburg over Kozijn

Edward Smallenburg uit Kortenhoef stuurde een ingezonden brief naar de Gooi, als reactie op het stuk in die krant over de belevenissen van ex-burgemeester Wim Kozijn in Brummen. Hij laat weinig heel van de burgervader. Zo schrijft hij dat Kozijn "niet goed lag en dominerend overkwam". Ook legt hij het verband tussen de overspannenheid van ambtenaren destijds en het optreden van Kozijn. "De gemeente moest toen interims inhuren. Dat heeft veel geld gekost en is een belangrijke oorzaak van de geldnood waar de huidige gemeente Wijdemeren nu in verkeert." :aldus Smallenburg. Hij eindigt de brief met: "de heer Kozijn niet in staat is om goed te besturen en op een inderdaad kinderachtige wijze zijn beleid, ongeacht de tegenwerpingen, toch wil doordrukken."

Humanitas: Marloes Sonneveld

In een groot artikel wordt de aftredende voorzitter van Humanitas afdeling 't Gooi, de Kortenhoefse Marloes Sonneveld, uitgeluid. Zij wordt opgevolgd door Maarten Heidweiller. Humanitas is een instelling die sociaal werk doet vanuit een neutrale niet-religieus getinte achtergrond. Men werkt bijvoorbeeld aan steun aan mensen die iemand verloren hebben, ouderenbezoek en integratie van jonge vluchtelingen. Marloes zat vanaf 1995 in het bestuur, vanaf 1999 als voorzitter.

Restaurant Zin blijft open.

Midden 2001 ging de nieuwbouw op de plek van De Driesprong in Loosdrecht open. Het werd een hotelappartementencomplex en een restaurant voor de upper class. De eigenaren Andrea Moerdijk en Patrick van Velzen zeggen zelf in de Gooi dat zij slecht in financiën zijn. Het gevolg was een belastingschuld. Die dreigde het restaurant de das om te doen tot Roland Wierda als redder in de nood in sprong. Hij heeft ruime ervaring als exploitant van Amterdamse horecagelegenheden. Hij treedt toe als derde compagnon. De drie partners hopen dat daarmee de doorstart gerealiseerd kan worden.


Reacties

Gebroken link? Probeer het archief als de verwijzing enige maanden geleden is!

Zoeken

Het Wijdemeerse weer:
Flinke mist, 8 graden, droog

Het archief vanaf januari 2000 tot nu.
Van dag tot dag.

Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...