Vorig bericht

Home

Volgend bericht

Auteur: Rik Jungmann

Foto's: -

Bron: De Stentor


Kozijn in De Stentor

's-Graveland, 13 november 2003. In De Stentor, een Zutphense krant die hoort bij o.a. de Apeldoornse Courant en het Gelders Dagblad, staat vandaag een artikel over het gemeentebestuur in Brummen. De fractievoorzitters zullen geen "nieuwe Kozijn" in de profielschets voor de nieuwe burgemeester beschrijven.

Waarnemend burgemeester Kozijn van Brummen was tot de herindeling ruim veertien jaar burgemeester van 's-Graveland. Uit het artikel in De Stentor valt op te maken dat de vier fractievoorzitters van Brummen forse kritiek hebben op zijn functioneren. Het gaat niet goed met Wim Kozijn in Brummen vrezen wij.

Toevoeging 16-11-2003, 11.30: In de Gooi- en Eemlander van gisteren schreef Laura van Zutphen op de voorpagina van het regiokatern een artikel over de kwestie naar aanleiding van de geluiden uit Brummen en de artikelen in De Stentor. Daarin stelt Kozijn dat hij alles heeft uitgepraat met de fractievoorzitters.

De website:

De krant:

Drie korte citaten uit artikelen in De Stentor.
Wilt u de hele artikelen lezen,
dan moet u zich even registreren bij De Stentor.


Hoor

"Kozijn is volgens fractievoorzitter F. Bruning (IPV) ‘op het matje geroepen‘ tijdens de zeer hectische raadsvergadering op 30 oktober. Aangeslagen zat hij de vergadering daarna weer voor. Tijdens de schorsing vielen harde woorden. Hij zou te nadrukkelijk aanwezig zijn, dominant zijn en te veel zijn emoties tonen tijdens de vergaderingen."

"CDA-fractievoorzitter G. te Bokkel stelt zich zeer voorzichtig op, maar ook hij vindt dat er op het functioneren van Kozijn het een en ander valt aan te merken. Dat hij in zijn betoog werd beperkt tijdens de behandeling van de begroting maakte hem boos. ‘Hij moet, denk ik, flexibeler zijn. Kozijn is goed voor de gemeente, voor de mensen en de omgeving, maar hij is wel erg rechtlijnig.‘"

Wederhoor

"Geconfronteerd met de tegenover deze krant geuite harde kritiek reageerde Kozijn daarop niet inhoudelijk in te willen gaan. Hij betreurt het in hoge mate dat de kritiek via de krant wordt gespuid. ‘Als het allemaal waar is, is er sprake van een ernstig probleem,‘ aldus Kozijn. Hij wil op korte termijn overleg met de vier fractievoorzitters."


Reacties

Gebroken link? Probeer het archief als de verwijzing enige maanden geleden is!

Zoeken

Het Wijdemeerse weer:
Half bewolkt, 11 graden, droog

Het archief vanaf januari 2000 tot nu.
Van dag tot dag.

Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...