Vorig bericht

Home

Volgend bericht

Auteur: Rik Jungmann

Foto's: Wijdemeerse Webkrant

Bron: Gooi- en Eemlander


De Kloet is sociaal

Wijdemeren, 9 november 2003. Wethouder Co de Kloet (DBW), die sociale zaken in zijn portefeuille heeft, verzet zich tegen de flinkheid van zijn Hilversumse collega Patrick van den Brink, die bijstandsgerechtigden hard wil aanpakken.


Wethouder Co de Kloet (DBW):
"Niet maar wat roepen."

In de Gooi van gisteren stond een prominent artikel van Laura van Zutphen onder de kop "De Kloet is fel tegen aanpak Hilversum", waarin De Kloet zijn sociale gezicht laat zien.

Ook zegt hij het advies van de commissie Maatschappelijke Zaken om te experimenteren met zogenaamde "work-first" projecten in de wind te zullen slaan en voor Wijdemeren te kiezen voor een zachter regime.

Hij vindt dat wethouders als Rob Oudkerk in Amsterdam en Patrick van den Brink in Hilversum maar wat roepen als zij zeggen "met z'n allen in een busje naar de fabriek" of "managers kunnen best loempia's vouwen". Hij vindt dat je voorzichtig moet zijn met wat je zegt, zeker over mensen in de bijstand, die het vaak moeilijk hebben. Ook vindt hij dat geen twee situaties gelijk zijn en dat je daarom niet in het algemeen zulke uitspraken kunt doen.

Met de invoering van de Wet Werk en Bijstand door dit kabinet ontkomt ook Wijdemeren er niet aan om strenger te worden. Door de nieuwe wet zullen gemeenten zelf opdraaien voor de kosten van bijstanduitkeringen. De Kloet denkt aan een aanscherping van de sollicitatieplicht in Wijdemeren in 2004.

Hier spreekt waarschijnlijk het socialistische hart van Co de Kloet. Hij was jarenlang wethouder voor de PvdA in 's-Graveland (en jarenlang VARA-medewerker). red.


Reacties

Gebroken link? Probeer het archief als de verwijzing enige maanden geleden is!

Zoeken

Het Wijdemeerse weer:
Zonnig, 9 graden

Het archief vanaf januari 2000 tot nu.
Van dag tot dag.

Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...