Vorig bericht

Home

Volgend bericht

Auteur: Rik Jungmann

Foto's: Wijdemeerse Webkrant

Bron: www.brummenseblunders.nl


Kozijn in Brummen

's-Graveland, 8 november 2003. Oud-burgemeester Kozijn zwaait al geruime tijd in Brummen de scepter als waarnemend burgemeester. Hoe zou het daar met hem gaan? Op de website www.brummenseblunders.nl is te lezen hoe hij het daar doet.


Oud-burgemeester
Wim Kozijn

Hij leidt daar onstuimige raadsvergaderingen. Zelf stort hij zich midden in het politieke geweld, zoals de 's-Gravelanders dat van hem gewend waren. Zelfs draait hij af en toe de microfoon van een raadslid dicht, als er uitspraken gedaan worden die hem niet bevallen. 's-Gravelanders zullen bij het lezen van twee stukken op brummenseblunders.nl een sterk deja vu gevoel krijgen. Ja, zo was het....

Kijk op:
http://www.brummenseblunders.nl/wist/raadkozijn.htm
en op
http://www.brummenseblunders.nl/wist/chaos.htm
en krijg heimwee naar de verhitte debatten en de ruzies die op het scherpst van de snede uitgevochten werden in de knusse raadszaal van 's-Graveland.

Hieronder een fragment van die site:

De begrotingsvergadering van de gemeenteraad Brummen kende gisteravond een chaotisch verloop. Het werd zo erg dat iedereen het er over eens was dat er moest worden geschorst om te praten over de manier van vergaderen.

Veel geërger was aan die schorsing, rond kwart over tien gisteravond, voorafgegaan. Het kwam er zelfs van dat de voorzittende waarnemend burgemeester W. Kozijn aan IPV'er H.J. de Looff het woord ontnam door simpelweg diens microfoon uit te zetten. Met rode oren en een zwaar gefrustreerde blik nam De Looff dat. Even later echter dreigde een duidelijk balende Kozijn ook VVD'er H. Zweers het woord te ontnemen. De discussie verliep naar de mening van Kozijn niet volgens de afspraken. Zweers nam dat hoog op en spuide zijn grieven meteen richting burgervader.

Toen deze daarop dreigde met een schorsing om eerst maar eens goed te praten over de vergadering ging Zweers daar gretig op in. Het voorstel kreeg veel bijval, ook van andere fracties. Nadat de IPV-fractievoorzitter F. Bruning zijn zegje had gedaan werd de vergadering geschorst en moest het publiek maar afwachten wanneer de dames en heren terug zouden komen.

Het waren twee incidenten die niet op zichzelf stonden. Gedurende de gehele vergadering waren de interrupties niet van de lucht. Wethouder E. Omta reageerde ook non-verbaal flink op de kritische opstelling van de raad door af en toe letterlijk het hoofd bijna op tafel te laten vallen.

Zichtbare ergernissen waren er ook over het gegeven dat de voorzitter wel zeer nadrukkelijk aanwezig was. Het viel de raadsleden op dat Kozijn na veel antwoorden van de wethouders ook nog eens zelf het woord nam om het antwoord nog eens dunnetjes over te doen. Zijn gedrag leverde ontstelde blikken op van de zijde van de wethouders en vragen van de raad over welke pet hij nu op had.

Reacties

Gebroken link? Probeer het archief als de verwijzing enige maanden geleden is!

Zoeken

 

Het archief vanaf januari 2000 tot nu.
Van dag tot dag.

Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...