Vorig bericht

Home

Volgend bericht

Auteur: Rik Jungmann

Foto's: -

Bron: Wijdemeerse Webkrant


Wim van Oudheusden

Loosdrecht, 19 maart 2003. Na de eerste tellingen na de verkiezingen voor Provinciale Staten kreeg de PvdA 23 zetels. Bij de definitieve vaststelling bleken dat er 24 te zijn.

Het uitrekenen van het aantal zetels per partij is een ingewikkelde zaak. Direct nadat de stemmen geteld zijn kan globaal vastgesteld worden welke partij hoeveel zetels krijgt. Na de verkiezingen wordt altijd nog nauwkeurig en officieel vastgesteld hoe de uitslag geworden is. Soms blijkt dan dat er bij de verdeling van de restzetels toch nog een zeteltje bij de ene partij erbij komt en bij de andere partij eraf gaat.

Dat is gebeurd met de 24ste zetel van de PvdA. Bij de definitieve vaststelling van het aantal zetels bleek de SP er één kwijt te raken ten gunste van de PvdA. De Wijdemeers/Loosdrechtse kandidaat Wim van Oudheusden stond op plaats 24 van de lijst. Het gevolg is dan ook dat naast Rinske Kruisinga (CDA) ook Wim van Oudheusden van de PvdA toetreedt tot PS. Wim was in de vorige raadsperiode fractievoorzitter van de PvdA in Loosdrecht.


Reacties

Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...