Vorig bericht

Home

Volgend bericht

Auteur: Rik Jungmann

Foto: Wijdemeerse Webkrant

Bron: Wie Wat Waar


Ger Zagt over DBW

Wijdemeren, 22 mei 2003. In de Wie Wat Waar van gisteren velt Ger Zagt (43), raadslid voor DB Loosdrecht (DBL), een tamelijk hard oordeel over zijn DB Wijdemeren (DBW) collega's.


Ger Zagt (DB Loosdrecht)

Jaap van Waveren interviewde Ger Zagt uit Loosdrecht over de lokale politiek en zijn ervaringen tot nu toe. Het interview beslaat bijna een hele pagina in de Wie Wat Waar van 21 mei.

Door het hele artikel heen worden verwijten gemaakt aan de collega's van DB 's-Graveland (DBG) en in mindere mate DB Nederhorst den Berg, die inmiddels zijn gefuseerd tot DB Wijdemeren.

Ger Zagt vertelt aan Jaap van Waveren dat de eerste rimpels in de samenwerking tussen de DB's ontstonden toen DBG zonder overleg met DBL de naam DBW en Leefbaar Wijdemeren claimde. DBL moest dat in de krant lezen.

Verderop spreekt hij van "separatisme" zoals hij de situatie bij DBG noemt, "een situatie waarbij de contacten tussen de leden van partijen de schijn hebben alleen ten gunste van de desbetreffende kern te zijn."

Aan het eind van het artikel zegt hij dat er binnenkort gesproken zal worden over een eventuele fusie van DBL en DBW met één partijbestuur. Hij spreekt zijn twijfel over een eventuele fusie uit. Het feit dat DBW zonder enig overleg artikelen in de lokale bladen publiceert onder de naam "Dorpsbelangen" waar DBL niets mee te maken wil hebben ondermijnt zijn vertrouwen in een goede samenwerking tussen DBL en DBW. De ervaringen met de acties van DBW schrikken de leden van DBL eerder af om tot een fusie te besluiten, dan ertoe over te gaan stelt Ger Zagt.

Ger Zagt denkt dat een positieve en goede samenwerking tussen raad en college noodzakelijk is voor de toekomst van Wijdemeren. Hij zal zich daarvoor inzetten.


Reacties

Het Wijdemeerse weer:
Grijs, druilerig, 17 graden

Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...