Vorig bericht

Home

Volgend bericht

Auteur: Rik Jungmann

Foto's: Wijdemeerse Webkrant

Bron: Wijdemeerse Webkrant 
Gooi- en Eemlander


Barst in bus-imago

Wijdemeren, 5 mei 2003. Het bestuur van de Vereniging Buurtbus Wijdemeren betreurt het feit dat het imago van de buurtbus barsten begint te vertonen.

Onlangs ging er gejuich op in een groepje mensen dat bij de viskraam in Kortenhoef stond. Iemand in hun midden ontwaarde de buurtbus en ontstak in spontaan enthousiasme. Hij riep: "Hoera, er zit iemand in de buurtbus!"


De Buurtbus

Dit verhaal lijkt enigszins symptomatisch voor het buurtbusproject. In het dorp gonst het van verhalen dat er weinig animo voor de buurtbus bestaat. Een artikel van Herman Stuyver in de Gooi van vanavond bevestigt dat beeld. Francis de Kwant, voorzitter van de Vereniging, wil dat de buurtbus in ieder geval de tijd krijgt om zich te bewijzen.


Vier uur rijden met een lege bus...

Was de politiek aanvankelijk zeer positief, zelfs zo positief dat men zich massaal aanmeldde als vrijwillig chauffeur, inmiddels hebben er al politici afgemeld of overwegen zij dat te doen. Tineke Franssen, voorzitter van Dorpsbelangen Loosdrecht, heeft zich al afgemeld. Burgemeester Don Bijl denkt erover om te stoppen. Hij heeft het druk genoeg met de gemeente en vindt het zonde van zijn tijd om per keer vier uur lang met een vrijwel lege bus door Wijdemeren te toeren. Freek Visser, CDA raadslid, wijst erop dat de bus rijdt met gemeenschapsgeld en wil dat er snel een evaluatie komt. Bij een negatief beeld wil hij de buslijn opheffen. De wethouders Hagen (PvdA) en Nagel (CDA) hebben ook zo hun twijfels.

Daar staat tegenover dat wethouder Wim Neef (CDA) en raadslid Esther Luyer (CDA) positief gestemd blijven. Zij blijven de bus besturen.


Francis de Kwant, contract vol maken.
Geef de bus een kans!

Francis de Kwant, de voorzitter van de Vereniging ergert zich aan de uitlatingen die uit de politiek komen. Zij geeft weliswaar toe dat vijftien passagiers per week weinig is voor een bus die zes dagen per week 12 uur rijdt, maar zij wil de bus steviger gaan promoten. Ook zal de route wat worden aangepast. Zij vindt dat het nog te vroeg is om nu al een eindoordeel te kunnen vellen. In oktober komt er een evaluatie met Connexxion en de provincie. Die ziet zij met vertrouwen tegemoet. Het contract wil zij in ieder geval dit hele jaar af maken.


Reacties

 

Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...