Vorig bericht

Home

Volgend bericht

Auteur: Rik Jungmann

Foto's: Wijdemeerse Webkrant

Bron: Wijdemeerse Webkrant


SV 's-Graveland

Wijdemeren, 27 mei 2003. Het veld en het parkeerterrein van de SV 's-Graveland moeten opgeknapt worden stelde het college voor. In de commissie was daartegen grote weerstand. In de raad was de weerstand grotendeels verdwenen.

Els van Hall (VVD) opende met de mededeling dat zij inmiddels tot het inzicht was gekomen dat deze renovatie de laatste fase is van werkzaamheden die al in de 's-Gravelandse periode begonnen waren. Daarom was zij nu voor uitvoering van het werk.


André Spils DB

André Spils (DB) had een bikkelhard oordeel over de SV 's-Graveland. Hij zei dat DB voor het voorstel zou stemmen omdat er sprake is van eerder gemaakte afspraken. Maar, voegde hij er aan toe: "De tijd van je hand ophouden en die rijkelijk laten vullen is voorbij." Hij maakte een vergelijking met de SV Loosdrecht die alleen een bouwvergunning aanvraagt, om daarna in eigen beheer te gaan bouwen. Hij zei te denken dat er tussen de 150 vrijwilligers van 's-Graveland toch wel een paar mensen rondlopen die een tegelpad kunnen leggen. Hij sprak zijn afkeuring uit over het stuk van het bestuur van de SV 's-Graveland in de Wie Wat Waar, waarin opmerkingen worden gemaakt over het werk van een integere journalist.

Tot ieders verbazing voegde René Voigt aan de bijdrage van André Spils een DB Wijdemeerse kanttekening toe. Ook hij vond dat de renovatie uitgevoerd moet worden en stelde zich wat dat betreft op achter Spils. Hij was het echter oneens met de persoonlijke opmerkingen van André Spils. Met name de opmerking over het ophouden van de hand en de opmerking over de stukjes van de integere journalist in de Wie Wat Waar konden in zijn ogen geen genade vinden.


Freek Visser CDA

Freek Visser (CDA) kwam luid uit de hoek met zijn verbazing over "het kronkelen" van DB en de VVD die eerder tegen het voorstel waren. Ook Felix Flameling (D66) was bij nader inzien en na kennisname van de eerdere afspraken voor het voorstel.

Nelleke Schenkkan (GL) vroeg zich af wanneer "het jaarlijkse boodschappenlijstje" van de SV 's-Graveland nu eens afgelopen zou zijn. Zij pleitte voor veel meer zelfwerkzaamheid in de vereniging.


Reacties

 

Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...