Vorig bericht

Home

Volgend bericht

Auteur: Rik Jungmann

Foto's: -

Bron: Gemeente Wijdemeren


Vuntusstrand eind juni open

Loosdrecht, 15 juni 2003. Tijdens de commissievergadering Bestuur en Middelen deel de burgemeester Don Bijl mee dat het Vuntusstrand afgesloten zal worden met hekken en dat er tijdens de openingstijden toezicht zal zijn. Meer hierover in onderstaand persbericht van de gemeente.

Eerder werd het strand afgesloten omdat er vernielingen waren aangericht en omdat er glas en andere rommel op het strand lag. Toch blijken er bezoekers met kleine kinderen op het strand te gaan zitten. Burgemeester Bijl zei daarover dat hij dit volstrekt onverantwoordelijk vindt en dat hij niets begreep van mensen die de waarschuwingen in de wind slaan.


Vuntusstrand vermoedelijk eind juni weer open
College neemt maatregelen om vernielingen te voorkomen

Het college van B en W van Wijdemeren heeft besloten dat bezoekers het Vuntusstrand voortaan alleen onder toezicht tijdens openingstijden kunnen gebruiken. Binnenkort komt er hekwerk dat buiten deze openingstijden gesloten kan worden. Deze maatregel neemt het college omdat gebleken is dat openstelling van het strand zonder toezicht niet mogelijk is. Het strandje is regelmatig doelwit van vandalisme. Als alles volgens plan verloopt gaat het Vuntusstrand in Oud-Loosdrecht in de week van 23 juni weer open.

Onlangs moest de gemeente het Vuntusstrand in Oud-Loosdrecht sluiten in verband met vernielingen en grote hoeveelheden glas die op het gras, zand en in het water zijn aangetroffen. Voordat het Vuntusstrand weer open kan, is het verwijderen van het glas noodzakelijk. Het zand wordt gezeefd en gedeeltelijk vervangen. Het verwijderen van het glas op het gras gebeurt door het gras heel kort te maaien en het glas op te vegen of op te zuigen. Waar nodig wordt het gras verwijderd en opnieuw ingezaaid. Ook krijgt het toiletgebouwtje een eenvoudige opknapbeurt.

Openingstijden Vuntusstrand
Het college zal binnenkort bekendmaken op welke tijden het strand toegankelijk is voor publiek. Om te voorkomen dat mensen vanaf het water buiten de openingstijden het strand bereiken, wordt de huidige balk in water verlengd tot aan het einde van het strand.


Reacties

Het Wijdemeerse weer:
Zonnig, 23 graden

Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...