...

 ---

Vorig bericht

Home

Volgend bericht

Auteur: Rik Jungmann

Foto's: -

Bron: Gooi- en Eemlander


Brand op Vuntusplas

Loosdrecht, 16 juli 2003. In jachthaven De Vuntus aan de Vuntusplas in Loosdrecht is gisteren een recreatieboot ontploft. Timo Hurkmans redde het slachtoffer en sleepte de boot de plas op waarmee hij erger voorkwam.

In de Gooi van vanavond een artikel van Bert-Jan Klein met een grote foto van brandweerlieden in jachthaven De Vuntus die de brand aan het blussen zijn en trachten de andere boten in de jachthaven te redden. De eigenaar van de boot maakte deze klaar voor de vakantie. Terwijl hij aan een leiding bezig was, ontplofte de boel en stond de boot direct in brand. Timo Hurkmans, de hoofdinstructeur van zeilschool De Vuntus, aarzelde geen moment en haalde direct het verbrande slachtoffer uit het water. Daarna probeerde hij het brandende schip weg te slepen, wat moeilijk ging vanwege harde aanlandige wind. De eigenaar van de ontplofte boot bleek redelijk ongedeerd met enige brandplekken en een enorme schrik.

Niet voorkomen kon worden dat twee lesboten volledig uitbrandden en een derde beschadigd werd. Gelukkig sloeg het vuur niet over naar het gebouw van de zeilschool waar op dat moment veertig jongeren waren.

Martin van Wettum uit enige kritiek op de brandweer. Hij vindt dat die te lang op zich liet wachten, maar hij wijt dat ook aan de te smalle Heul, de verbinding tussen de Loosdrechtse Plassen en de Vuntusplas.


Reacties

Het Wijdemeerse weer:
bloedheet, 34 graden

Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...