Vorig bericht

Home

Volgend bericht


Onder Curatele

Wijdemeren, 9 januari 2003. De gemeente Wijdemeren staat onder financieel toezicht van de provincie.

Vlak voor de jaarwisseling kwam er een brief binnen waarin de provincie meldde dat de gemeente onder preventief toezicht valt. Dat betekent dat de gemeente voor ieder besluit dat financiële gevolgen heeft goedkeuring aan de provincie moet vragen. Ook iedere begrotingswijziging moet eerst door de provincie goedgekeurd worden.

Op zich is dit toezicht niet nieuw. In een herindelingstraject worden de oude gemeenten altijd al vooraf onder toezicht gesteld om te voorkomen dat ze nog even gaan potverteren voor de herindeling. Ook vorig jaar stond Wijdemeren onder toezicht.

Het tekort op de begroting van dit jaar van € 1,5 miljoen en de slechte vooruitzichten zijn er de oorzaak van dat het toezicht gehandhaafd blijft. Om in 2005 weer een sluitende begroting te krijgen, bereidt de gemeente een enorme bezuinigingsoperatie voor. In 2004 € 1,1 miljoen, oplopend tot 3,2 miljoen in 2006.

Het alternatief voor de drastische bezuinigingen, verhoging van de OZB met 14%, is in november door de raad tegengehouden. De OZB stijgt dit jaar nu slechts met 3%.


Reacties

Auteur: Rik Jungmann Foto's: - Bron: Diversen
Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...