Vorig bericht

Home

Volgend bericht

Auteur: Rik Jungmann

Foto: Douwe van Essen

Bron: Gooi- en Eemlander


AH wil groter

Kortenhoef, 4 februari 2003. De Albert Heijn op de Meenthof in Kortenhoef wil niet alleen op de kleintjes passen, maar wil ook groter groeien. De Dobber in.

AH op de Meenthof in Kortenhoef zit in het halfronde complex waarin ook De Dobber huist. De Gooi meldt vandaag dat AH wil uitbreiden ten koste van dorpshuis De Dobber. Wim Landwaart van de AH vestiging bevestigt de belangstelling voor de ruimte van De Dobber.


AH op de Meenthof in Kortenhoef.

Wethouder Bert Nagel (CDA) is niet voor die plannen. Hij wil de ruimte behouden als dorpshuis. Daar zit echter een probleem aan. Uit perspublicaties is de laatste tijd gebleken dat verenigingen wegtrekken uit De Dobber, omdat de huren te veel gestegen zijn. Overigens worden deze problemen door Hans Peet, de beheerder van De Dobber, ontkent.

Bert Nagel heeft boze brieven van gebruikers van De Dobber gekregen. Hij stelt echter nadrukkelijk dat de beheerder geen commerciŽle tarieven mag hanteren, zoals indertijd met de gemeente 's-Graveland overeengekomen. Hij wil echter een garantie van de beheerder dat De Dobber blijft voortbestaan, zonder commerciŽle tarieven. Ook onderzoekt de gemeente zelf de cijfers van De Dobber.

In het artikel in de Gooi verwijst Bert Nagel naar de plannen met De Dobber waarover Renť Voigt (fractievoorzitter DB) tijdens de algemene beschouwingen sprak. Die plannen werden overigens nooit verder toegelicht.  Wel is op dat moment de geruchtenstroom over AH en De Dobber op gang gekomen. Officieel weet de gemeente nog van niets.

Ooit werd bij de bouw van de Meenthof overeengekomen tussen gemeente, AH en Super de Boer dat beide supermarkten gelijke tred moesten houden waar het uitbreidingen betrof. Gezien de tijd die inmiddels verstreken is, zal die afspraak inmiddels waarschijnlijk achterhaald zijn.


Reacties

Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...