Vorig bericht

Home

Volgend bericht


Dure Dobber

Kortenhoef, 9 december 2002. De Kortenhoefse verenigingen kunnen de huur van Dorpshuis "De Dobber" niet langer opbrengen. Dat schrijft Herman Stuijver in de Gooi van vandaag.


Dorpshuis "De Dobber"

De Kortenhoefse clubs, zoals carnavalsvereniging "De Turftrappers", toneelvereniging DSO en Harmonie BMOL zijn vanwege de sterk gestegen huur al uitgeweken naar De Drie Dorpen in Ankeveen en sporthal De Fuik, of denken er sterk over. De Turftrappers gaan al twee jaar naar De Drie Dorpen. DSO zag de huur stijgen van € 1.500 in 1998 naar € 1.800 in het begin van 2001 tot € 2.100 aan het eind van 2001.

BMOL week uit naar De Fuik vanwege het feit dat de zaal van De Dobber te klein is. Maar ook voorzitter Hans Bos van BMOL vindt dat de huren sterk zijn gestegen. "Wij moeten ook wel eens discussiëren over de nota's waarin van alles is verwerkt dat wij niet herkennen" :zegt hij in de Gooi tegen Herman Stuijver. Piet Luyer van Fanfare Amicitia kent het probleem. Zijn ervaring is dat je met Peet (de uitbater van De Dobber) hele duidelijke afspraken moet maken. "Dat kost tijd en moeite, maar we komen er altijd uit."

Peet heeft DSO inmiddels geschreven dat de huur het komende seizoen 20% omhoog zal gaan. Ben Pot, van De Turftrappers, maar ook actief voor Floralia, denkt dat deze plantenkweekvereniging de gevraagde € 500 huur niet op zal kunnen brengen.

In 1999 stopte het bestuur van de Stichting De Dobber na een uiterst moeizame periode waarbij de Stichting lang op het randje van de afgrond balanceerde. Theo Walraven (ex-voorzitter) gaf toen en ook nu in het stuk in de Gooi aan dat de Stichting geen been meer zag in exploitatie van De Dobber. "De gemeente verpachtte het beheer aan Hans Peet. Sindsdien zijn de poppen aan het dansen." : aldus de Gooi.

Hans Peet zegt desgevraagd dat hij niet blij is met de kritiek van de verenigingen. Hij zegt met handen en voeten gebonden te zijn aan de gemeente. Wethouder Bert Nagel op zijn beurt zegt dat de kwestie zijn aandacht heeft.

In een kader wordt René Voigt (fractievoorzitter DB) aangehaald. Hij heeft de overeenkomst tussen beheerder Peet en de gemeente 's-Graveland er op nageslagen. Artikel 7 stelt dat plaatselijke verenigingen altijd voorrang moeten hebben. Ook staat er in het contract dat de huur niet meer dan € 24,46 (fl. 54,00) per uur zal bedragen. Bert Nagel, de wethouder, heeft ook oog voor de beheerder. "Die de ruimte moet hebben om het hoofd boven water te houden."

In 1999 kapseisde Stichting Dorpshuis De Dobber.


G&E 5 mei 1999

Wethouder Co de Kloet stelt voor om 50.000 gulden subsidie aan De Dobber te geven en de clubs het gratis gebruik.


G&E 11 mei 1999

Amicitia en BMOL zeggen dat de ruimte te krap is. De postduivenclub wil er wel in maar denkt dat er later toch huur geheven zal worden. Het Ankveeense Dameskoor Internos ziet wel wat in het voorstel van De Kloet, maar is bang dat de leden niet mee gaan naar Kortenhoef. Er blijft geen vereniging over.


G&E 23 september 1999

Het Stichtingsbestuur van De Dobber strijkt de vlag en geeft Dorpshuis De Dobber terug aan de gemeente. Die gaat op zoek naar een manier om het Dorpshuis open te kunnen houden.

Op 28 oktober 1999 stelt het College van B&W van 's-Graveland voor om een "commerciële" beheerder in dorpshuis de Dobber in Kortenhoef aan te trekken. Volgens wethouder de Kloet zal de gemeente er in ieder geval voor moeten zorgen dat de verenigingen gebruik kunnen maken van de Dobber.


Reacties

Auteur: Rik Jungmann Foto's: Plassennet Bron: Gooi- en Eemlander, Plassennet
Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...