Vorig bericht

Home

Volgend bericht

Auteur: Rik Jungmann

Foto's: -

Bron: De 5 Dorpen


Jeugdschaatsen 5 Dorpen

Wijdemeren, 22 augustus 2003. Hoewel het nu nog nauwelijks voorstelbaar is met de warmte en de droogte, zal er over dik een maand al weer geschaatst worden door De 5 Dorpen.

De 5 Dorpen organiseert al heel veel jaren jeugdschaatsen op de Jaap Edenbaan in Amsterdam. Het is voor de jeugd de ideale manier om te leren schaatsen en klaar te zijn voor het moment dat er natuurijs ligt.

Persbericht

Jeugdschaatsen

Jong geleerd oud gedaan.

De scholen zijn weer begonnen. De mussen vallen niet meer van het dak. Over enkele weken gaan de kunstijsbanen weer open.

Die echte ouderwetse ijswinter komt elk jaar dichter bij. Misschien al dit jaar. Zorg dat je er dan van kan genieten. Op kunstijs oefen je alvast, zodat je straks klaar bent als de plassen dichtgevroren liggen. Misschien ga je het wel zo leuk vinden, of zo goed doen, dat je net als Erben Wennemars en Gretha Smit straks mee mag naar de Olympische Spelen.

In Amsterdam kan er weer vanaf begin oktober op het ijs geschaatst worden.
Met de 5 Dorpen kan je mee doen aan het jeugdschaatsen. Er zijn nog plaatsen vrij. Dus als je belangstelling hebt, geef je dan snel op. Je kan dan nog dit seizoen een nieuwe sportcarriere beginnen!

Het jeugschaatsen is bedoeld -om in de periode van begin oktober tot begin maart van elk jaar- kinderen van 7 tot 12 jaar (de peildatum is 1 juli) wekelijks op speelse wijze de kunst van het schaatsen aan te leren op de Jaap Edenbaan te Amsterdam. Op vrijdag wordt er geschaatst van 17:00-18:00 uur en op zaterdag van 16:30-17:30 uur. De groepen zijn nooit groter dan 12 kinderen per begeleid(st)er.
Er wordt begonnen op HOUTEN schaatsen! (de moderne kunststof schaatsen van het merk Zandstra zijn uiteraard ook bijzonder geschikt). Maar maak je schoenen goed schoon voor je ze aantrekt. Er mag geen zand of modder op de baan komen.
O ja, ook voor sportieve oudere broers en zusters en ouders zijn er nog mogelijkheden om dit jaar in clubverband mee te schaatsen. Zowel bij de recreanten als zelfs bij wedstrijdtraining is er ruimte voor nieuwe leden.

Voor opgave en inlichtingen kunt u terecht bij:
Nelly v.d. Hoorn, 035 6563280 (toerschaatsen), of Han Loggen, 035 6564018 (jeugd).

Website van de 5 Dorpen.


Reacties

Het Wijdemeerse weer:
Bewolkt, 19 graden

Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...