Volgend bericht

SV 's-Graveland 4-4

's-Graveland, 22 september 2002. 's Graveland speelde gelijk tegen Holland. De stand werd vier tegen vier.

Holland - 's-Graveland 4-4 (1-3).

15. Pascal Jongsma 0-1(strafschop), 23. Richard Koelink 0-2, 32. Roomer 1-2, 42. Marco Nieuwenhuis 1-3, 56. Marco Nieuwenhuis 1-4, 70. van Vuuren 2-4, 78. Edelbroek 3-4, 80. Broodkoorn 4-4.
Scheidsrechter: van Dijk. Toeschouwers: 225.

Bij de aanvang van dit derde competitieduel stonden twee ongeslagen ploegen tegenover elkaar. Tegen Holland, met haar
rijke amateur-verleden, waartegen 's-Graveland nimmer in competitieverband is uitgekomen, was het 's-Graveland dat direct
het initiatief nam. Dat resulteerde na een kwartier reeds in een voorsprong. Die werd op dat tijdstip nog niet behaald door een
afronding na een snel lopende aanval, maar door een onregelmentaire overtreding in het Utrechtse strafschopgebied. Pascal Jongsma deed wat van hem verwacht werd (0-1). Het werd vervolgens 0-2 na wel een vlot lopende combinatie. Marco Nieuwenhuis passte precies op maat naar de goed opgekomen linksachter Richard Koelink die bekwaam afrondde. Na deze sterke beginfase van 's-Graveland hervond Holland zich en de verdediging van de bezoekers werd nu eveneens onder druk gezet.

Er was een vrije trap voor nodig voor de aansluitingstreffer. De ingeschoten bal belandde eerst nog op de kruising, maar in
tweede instantie was het toch raak (1-2). Nog voor de rust nam 's-Graveland toch nog ruimer afstand. Marco Nieuwenhuizen
bekroonde een snelle aanval door het centrum ouderwets (1-3). Een werkelijk ongekend mooie treffer maakte Nieuwenhuis al
vrij gauw in de tweede helft. Uit een voorzet van rechts scoorde hij in de draai in de uiterste linkerbovenhoek. Dezelfde Nieuwenhuis moest later geblesseerd het veld verlaten. Hij was amper onder de douche vandaan en vernam tot zijn verbijstering dat Holland binnen tien minuten drie keer had gescoord! In de resterdende 10 minuten had Holland nog twee keer een reëele kans op nóg een doelpunt en 's-Graveland één keer. Het bleef tenslotte bij de gelijke stand, waarmee 's-Graveland ná de 4-4 toch wel tevreden was, maar gezien de eerder verkregen ruime voorsprong uiteraard niet.