Vorig bericht

Home

Volgend bericht


Varia 2

Wijdemeren, 16 september 2002.

Op 9 september bericht de G&E over een gamefestival in de Pandahallen in Loosdrecht. Zevenhonderd computers staan er waarop gamefreaks het etmaal rond hun games spelen. Het festival begon in 1997 met 75 deelnemers en is in de loop van de jaren gegroeid tot de huidige 700. Verder wil organisator Frank van den Dungen niet gaan.

In Nederhorst werd de AH vestiging in 2,5 uur volledig ontruimd voor de verbouwing. Tot en met 17 september moeten de Bergers hun boodschappen even elders doen. De paden worden verbreed en het assortiment wordt verser en breder.

Eveneens in dezelfde krant een uitgebreide rapportage over het palingroken, de gondelvaart van zaterdag 7 september en de rijtuigendag van zondag 8 september. Dirk Kastermans uit Kortenhoef werd 34ste. Ria Hagen uit Kortenhoef won de gondelvaart met haar buurtbus. Omdat de sluizen in de wolken opengingen tijdens de gondelvaart was ze wel erg nat geworden. Een foto van de heer H.J. Neef in rij-outfit siert de beschrijving van de rijtuigedag. Een toch van 32 kilometer maakte hij samen met zijn kleinzoon Stefan.

"De Kloets winnen zaak Krakeelakker" :schrijft de G&E van 10 september over de winst die Henk en Bert de Kloet voor de rechter haalden inzake het parkeren en de slagboom op hun terrein. Gerard Scholten zegt namens de aanwonenden dat het hier slechts gaat om een voorlopige voorziening die door een bodemprocedure gevolgd wordt. Hij denkt dat de aanwonenden in die procedure gelijk zullen krijgen.

Op 11 september staat op de voorpagina van het regiokatern van de G&E een foto van drie knobbelzwanen. De dieren waren slachtoffer geworden van het verkeer, waarna zij liefdevol zijn opgekalefaterd door medewerkers van het vogelasiel in Naarden. De zwanen werden weer losgelaten op de Spiegelplas bij Nederhorst den Berg.
In dezelfde krant het verhaal van de Bussumse Voetbalclub BFC die enige jaren geleden een kluis van de gemeente 's-Graveland cadeau kreeg. Tot ieders verbazing bleek er in de kluis een verborgen ruimte te zitten waarin een dienstpistool en oude documenten uit 1872 over de grenswijziging met Hilversum, Ankeveen en Weesperkarspel. De kluis moest worden opengebroken, nadat inbrekers hem leeggehaald hadden en de sleutel weggegooid.

Wethouder Yvonne Siemons bracht een voorstel voor een percentageregeling voor kunst in de commissie maatschappelijk zaken. Een regeling om bij nieuwe bouwprojecten een bepaald percentage aan kunst te besteden. De commissie zag het voorstel niet zo zitten. Men wilde eerste een beleid voor de kunst en dan pas een discussie over het benodigde geld en de regeling daarvoor. Toch wil de wethouder graag snel een dergelijke regeling. In 's-Graveland bestond al een dergelijke regeling, in de beide fusiepartnergemeenten niet. Het Ankeveense GL-raadslid Nellek Schenkkan wees er in de commissie op dat de regeling bij de ontwikkeling van de Wim de Kwanthof in haar dorp niet is toegepast door 's-Graveland.


Reacties

Auteur: Rik Jungmann Foto's: - Bron: Gooi- en Eemlander
Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...