Vorig bericht

Home

Volgend bericht


Palingroken succesvol!

Kortenhoef, 07 september 2002. Vandaag werd in Kortenhoef het Nederlandse Kampioenschap Palingroken georganiseerd. Een groot succes met veel publieke belangstelling. J. de Graaf uit Spakenburg is de winnaar geworden van de negende editie. Hiermee volgt hij Harm Kay uit Den Oever op die het NK vorig jaar won. 

De prijs voor de beste presentatie ging naar B.Meegdes uit Limmen. Het kampioenschap is in Nederland als enige officieel erkend door de Keuringsdienst van Waren. Het is het grootste en meest professionele palingrook-kampioenschap van Nederland. Er deden dit jaar ruim 70 palingrokers een poging om met de felbegeerde wisseltrofee naar huis te gaan. 

Om ervoor te zorgen dat het om een gelijke strijd gaat, komen alle wedstrijdpalingen uit dezelfde partij. De wedstrijdpaling is door de ZK (Zoutkamp) 64 in het Lauwersmeer gevangen. Ieder krijgt 10 wedstrijdpalingen om te roken. Tijdens de wedstrijd controleert de Keuringsdienst van Waren. Na een rooktijd van 1 tot 3 uur uur, worden er drie bij de jury ingeleverd. De overige 7 palingen werden verkocht waarvan de opbrengst bestemd is voor Ronald Mc Donald Huis.  

De jury, bestaande uit Robert Carp (Nederlands Visbureau), oud-burgemeester van 's-Graveland Wim Kozijn (voorzitter), meesterkok Mine Vitus Veldman van restaurant Mine Vitus uit Weesp, G. Hilderink, oud-voorzitter Nederlands Wijngilde, palingdeskundigen Dries van den Berg en Aalt Klaassen en Menno Loohuizen, beoordeelt de palingen op verscheidene criteria zoals, uiterlijk, smaak etc. De prijsuitreiking vond om 17.00 uur plaats door Ab Krook, topsportcoördinator bij de Koninklijke Nederlandse Schaatsrijders Bond (en zelf fervent palingroker).

Plaats Deelnemer Woonplaats Totaal pnt
1 J. de Graaf Spakenburg/ Bunschoten 225
2 B. Kay Den Oever 223
3 E. van Zanten Monnickendam 222
4 F. van Boven Kampen 220
5 M.G. de Graaf Blaricum 219
6 S. Visscher IJsselmuiden 209
7 G.J. van Boven Kampen 200
8 A.H.C. van Hienen Weesp 199
9 L. van Staveren IJsselmuiden 189
10 H. Knip Nederhorst den Berg 187
11 B. Teuwissen Huizen

177

12 G. Massop Vleuten 171
13 W. Vlaanderen Huizen 153
14 P. Tymes Castricum 151
15 R.W. van Spronssen & U. Heins Wassenaar 104
Presentatieprijs: B. Meegdes uit Limmen

De jury aan het werk! 

Paling roken...

De prijsuitreiking.

De trotse winnaar

Reacties

Het Wijdemeerse weer: 21 graden
Meer weer? Klik hier. 
Auteur: Joost Boermans Foto's: Douwe van Essen/  Bron: kortenhoef.nl/palingroken
Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...