Vorig bericht

Home

Volgend bericht


Potje Sport

Wijdemeren, 14 oktober 2002. In november kunnen kinderen van de groepen 6,7 en 8 van de basisscholen in Wijdemeren gratis kennismaken met verschillende sporten en met de verschillende verenigingen.

Persbericht

Maand november: gratis kennismaken met 10 sportclubs van Wijdemeren

Potje Sport voor kinderen basisonderwijs

Kinderen van groep 6,7 en 8 van het basisonderwijs kunnen in de maand november – na schooltijd - gratis kennismaken met verschillende sporten bij verenigingen in Wijdemeren. Tien verenigingen organiseren die maand proeflessen waaraan de kinderen kunnen deelnemen. Informatie over de activiteiten is onlangs uitgereikt aan de 900 kinderen op de scholen. Zij hebben allemaal het boekje ‘Potje Sport’ ontvangen met daarin de spelregels, informatie van de deelnemende clubs en een overzicht met de data en tijdstippen waarop de activiteiten plaatsvinden. Kinderen die mee willen doen, moeten het bijgevoegde inschrijfformulier vóór 23 oktober a.s. inleveren op school. De eerste activiteit is op 1 november. 

Het sportstimuleringsproject Potje Sport is georganiseerd door de gemeente in samenwerking met basisscholen en sportclubs van Wijdemeren. Alle basisscholen nemen eraan deel. De deelnemende sportclubs zijn: gymnastiekvereniging Odis in Kortenhoef, Scouting Zuiderkruisgroep Hilversum, Damclub Loosdrecht, Volleybalclub ODIS in Kortenhoef, Volleybalclub LoVoC in Loosdrecht, Handbalvereniging A.S.V. in Ankeveen, badmintonvereniging De Treffers in Kortenhoef, Judo club Nederhorst, Voetbalclub SV Loosdrecht en Volleybalvereniging Nederhorst. 

Potje voetbal, gym of dammen?
Voor ouders en kinderen is het best lastig om te bepalen welke sport leuk is. Lekker voetballen? Gymmen? Of misschien wel dammen? De meeste kinderen weten pas of het iets voor ze is als ze het hebben geprobeerd. Daarom is Potje Sport een prachtige gelegenheid om met verschillende sporten kennis te kunnen maken. Ook kinderen die al op een sport zitten kunnen in november aan de activiteiten deelnemen. 

Gemeente Wijdemeren stimuleert het sporten omdat het voor kinderen niet alleen leuk is om samen te spelen en sporten, maar ook gezond. Kinderen die veel bewegen zullen dat waarschijnlijk later, als ze ouder worden, blijven doen. En dat is van belang voor een goede conditie en een gezonde lichamelijke ontwikkeling. Door sporten leren kinderen ook tegen hun verlies te kunnen én ze leren zich sportief te gedragen. Als het project aanslaat bij ouders en kinderen, wil de gemeente jaarlijks een Potje Sport organiseren en proberen het aantal sporten uit te breiden.


Reacties

Auteur: Rik Jungmann Foto's: - Bron: Gem. Wijdemeren
Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...