Vorig bericht

Home

Volgend bericht


NdB: Ambulance laat

Nederhorst den Berg, 18 november 2002. Ambulances zijn vaker te laat in Nederhorst den Berg, dan in de rest van Wijdemeren. Dat meldt de Gooi vanavond prominent op de voorpagina van het regiokatern.

Althans, er staat dat de ambulances nog vaker te laat zijn in Weesp. Ook in Muiden en Nederhorst den Berg worden de aanrijtijden regelmatig overschreden. De aanrijtijd moet maximaal een kwartier zijn. In Nederhorst den Berg werd die tijd het afgelopen jaar vijf maal overschreden.

De drie plaatsen liggen in een kritisch gebied, net op de grens van het gebied waarbinnen de aanrijtijd gegarandeerd kan worden. DE politiek in Weesp probeert een eigen ambulancepost te krijgen, waarmee het probleem van Nederhorst den Berg ook opgelost zou zijn.

Een factor die de aanrijtijden zeker niet ten goede komt zijn volgens Floor van Os van de CPA Gooi- en Vechtstreek de door alle gemeenten ingerichte 30-km gebieden met drempels en andere obstakels die de snelheid gedwongen verlagen.

Een dergelijke klacht hoorden wij enige tijd geleden van de brandweer die met 1500 kilo bluswater in de auto ook niet snel drempels kan nemen zonder ernstige schade aan de auto te veroorzaken. red.


Reacties

Auteur: Rik Jungmann Foto's: - Bron: Gooi- en Eemlander
Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...