Vorig bericht

Home

Volgend bericht


Sypesteyn op 't randje

Loosdrecht, 12 november 2002. Sypesteyn maakte grootse verbouwingsplannen met behulp van € 226.000 die door een onbekende donateur geschonken zouden worden. De plannen vielen echter veel duurder uit. De donateur wilde de enige donateur blijven, maar niet meer geld doneren. Dus kunnen de plannen niet door gaan, tenzij er andere bronnen aangeboord kunnen worden.

Ziehier het probleem dat Rianne Kofman gisteren in de Gooi schetste. In een presentatie aan de vrienden van het museum maakte directeur Bertine Oosthoek duidelijk dat Sypesteyn in zwaar weer zit. Niet alleen dat de donateur een gelimiteerd bedrag wilde schenken, ook was hij het niet eens met het ontwerp van de uitbreiding.

Oostheok gaf aan dat zonder de gewenste uitbreiding de exploitatie van het kasteel gestaakt moet worden. De provincie Noord-Holland geeft geen exploitatiesubsidie en de tienduizend jaarlijkse bezoekers en huwlijken generen onvoldoende inkomsten. Wethouder Yvonne Siemons en burgemeester Don Bijl zijn geschrokken van het afhaken van de anonieme gulle gever.


Reacties

Auteur: Rik Jungmann Foto's: - Bron: Gooi- en Eemlander
Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...