Vorig bericht

Home

Volgend bericht


Overval K'hoef

Kortenhoef, 21 mei  2002. Vanmiddag is het ABNAMRO filiaal aan de Dodaarslaan in Kortenhoef overvallen door vier bankrovers. Ooggetuigen vertelden hoe zij achter de balie op de grond moesten gaan liggen terwijl mannen met bivakmutsen en geweren met elkaar praatten. Toen de overvallers met de buit verdwenen ging dat niet zonder slag of stoot.


We moesten achter de balie gaan liggen.

Op zoek naar sporen.

Er werd een auto in een voortuin geplant omdat de snelheid te hoog was, waarbij de achteropkomende politieauto erop klapte en total-loss raakte. Er werd een auto van een passerende automobilist gekaapt, waarna de rovers op weg gingen richting Vreeland.


Ik zag een VW Golf wegrijden met vier gemaskerde mannen erin.

Beland in de tuin.

Wat zij niet wisten, maar iedere Kortenhoever wel, was dat op mooie zomerdagen de brug over de Vecht bij Vreeland open gaat voor alles wat drijft. Er ontstond een vuurgevecht.


Dit was een Mercedes.

En dit was een slagboom van de brug bij Vreeland.

Daarna ging de rit naar Loenen en Maarssen, waar drie van de vier werden ingerekend. De vierde verstopte zich in de bosjes. De politie verzocht iedereen om binnen te blijven omdat de man vuurgevaarlijk was. Om ongeveer kwart over zeven werd ook de laatste bankrover in de kraag gevat.


's Avonds, als de rust is weergekeerd.
Rechts is het houten paneel te zien waar
de overvallers het raam eruit gehaald hebben.

Met dit nieuws stond Kortenhoef op de wereldkaart! Zowel het RTL4 nieuws om half acht als het NOS Journaal om 20.00 besteedden er ruime aandacht aan.


NOS Journaal

RTL4 Nieuws

Reacties

Het Wijdemeerse weer: zomerse dag, 25 graden!
Meer weer? Klik hier. 
Auteur: Rik Jungmann Foto's: RTL4, NOS en Plassennet Bron: Radio en TV
Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...