Vorig bericht

Home

Volgend bericht


Rechter komt kijken

Kortenhoef, 5 juli 2002. De rechter komt zelf kijken bij de Krakeelakker aan het Dode Eind in Kortenhoef, aldus de G&E van vanavond. Er is een conflict ontstaan over een stuk grond dat vroeger openbare parkeerplaats was. Vorig jaar is die grond door de gemeente 's-Graveland aan de broers Henk (raadslid DB) en Bert de Kloet van de Krakeelakker verkocht.

Zes omwonenden vinden dat het karakter van openbare parkeerplaats niet door de verkoop gewijzigd is en willen daar nog steeds kunnen parkeren. De Krakeelakker is echter van mening dat met de verkoop het openbare karakter voorbij is en heeft een slagboom op het terrein gezet. Bovendien vindt de Krakeelakker dat het parkeerprobleem sterk verminderd is. omdat er nu woonschepen liggen in plaats van bootjes waarvan de eigenaren op mooie dagen hun auto kwijt moeten zien te raken.

Het conflict leidde tot een rechtszaak voor de rechtbank in Amsterdam. De rechter kwam er niet uit besloot dan ook om op 24 juli ter plekke een kijkje te komen nemen.

Het conflict van de voormalige jachthaven en nu woonschepenhaven De Krakeelakker met omwonenden heeft een lange voorgeschiedenis van jaren. Tal van bemiddelaars hebben hun tanden erop stuk gebeten, zoals burgemeester Kozijn in de jaren 1996 - 1997.  Midden 2001 werd de ombudsman van de gemeente Amsterdam, Nora Salomonson om een oordeel gevraagd. Recent ging waarnemend burgemeester Otto van Diepen op bemiddelingsmissie. Het is niet bekend wat het resultaat van de laatstgenoemde poging is om tot een voor beide partijen bevredigend resultaat te komen.


Reacties

Het Wijdemeerse weer: Wisselend bewolkt, 17 graden
Meer weer? Klik hier. 
Auteur: Rik Jungmann Foto's: - Bron: Gooi- en Eemlander
Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...