Vorig bericht

Home

Volgend bericht


Zomerhuisjes Loosdrecht

Loosdrecht, 29 januari 2002. Vorig jaar besloot de raad van Loosdrecht om permanente bewoning van zomerhuisjes te bestrijden. Op 3 oktober maakte Wim van Oudheusden (voormalig PvdA fractievoorzitter in Loosdrecht) de discussie zelfs inzet van de verkiezingsstrijd.

Vandaag schrijft Nico Postma een groot artikel over de kwestie op de voorpagina van het regiokatern van de Gooi- en Eemlander.

De Recron (Recreatie) en de Hiswa (Watersport) hebben namelijk bezwaar gemaakt tegen de manier waarop het onderzoek (kosten 3 ton in guldens) wordt uitgevoerd. Zij willen drie weken uitstel van het onderzoek. Ook vorig jaar bestonden er al flinke bezwaren. Ondanks de afspraken zijn de beide organisaties niet betrokken bij het onderzoek, dat inmiddels begonnen is door het bureau Mandaat.

De ondernemers moeten uitgebreide vragenlijsten beantwoorden, maar ze weten niet of er eventuele consequenties zijn verbonden aan hun antwoorden. Jacob van der Meulen van de Hiswa in Loosdrecht wil dat in heel Wijdemeren wordt onderzocht hoe de situatie is. "Gelijke monniken, gelijke kappen."

Yvonne Siemons, de verantwoordelijke wethouder laat desgevraagd weten dat ze erg verbaasd is. Zij dacht dat het onderzoek al eerder gestart was. Ook wist ze niet dat de Recron erbij betrokken zou worden. "Het is allemaal erg nieuw voor mij." :zegt ze. Ze informeert bij Nico Postma "of het gaat om een inventarisatie van permanent bewoonde zomerhuisjes of om het binnenhalen van extra OZB?" Op de vraag of er drie weken uitstel verleend kan worden moet ze het antwoord schuldig blijven. Eerst wil ze zich in de materie verdiepen.


Reacties

Het Wijdemeerse weer: Regenachtig, matige wind, 12 graden
Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...