Vorig bericht

Home

Volgend bericht


Zomerhuisjes deel lll

Loosdrecht, 7 februari 2002. Wethouder Yvonne Siemons (DB, recreatie) van Wijdemeren heeft voorlopig bakzeil moeten halen in het onderzoek naar de permanente bewoning van zomerhuisjes. Omdat de bedrijven het onderzoek door Mandaat boycotten heeft zij het stil moeten leggen. Dat schrijft de Gooi- en Eemlander vanavond op de voorpagina van het regiokatern en op haar website.


Yvonne Siemons
(Dorpsbelangen)

Er zal vrijdagmiddag een gesprek tussen Hiswa en Recron enerzijds en de wethouders Neef en Siemons anderzijds plaatsvinden om te proberen het onderzoek weer vlot te trekken. Siemons wil dat het onderzoek doorgaat. "We voeren een raadsbesluit uit."

De bedrijven laten de onderzoekers echter niet hun terrein op omdat ze geen vertrouwen hebben in het doel van het onderzoek en wat de gemeente er mee gaat doen. Bovendien willen ze dat er dan onderzoek in heel Wijdemeren plaats vindt en niet alleen in Loosdrecht. Siemons is het daar mee eens. Sterker nog, als er dan toch onderzocht wordt wil ze alles in dat onderzoek meenemen van gasflessen tot legionella. Zij vindt dat de gemeente Loosdrecht indertijd alles maar op z'n beloop heeft gelaten. Een totaalonderzoek vindt zij goed voor Wijdemeren.

In een aanvullend artikeltje zegt Rien van de Broeke, één van de ondernemers, dat hij de aandacht voor de problematiek wel goed vindt, maar niet zoals het onderzoek nu uitgevoerd wordt. Ook hij laat Mandaat niet zijn terrein op. Het steekt hem dat de sector vorig jaar acht ton aan leges en toeristenbelasting aan Loosdrecht heeft betaald en dat daarvan voor drie ton nu dit onderzoek wordt uitgevoerd "om de bedrijven dwars" te zitten.


Reacties

Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...