Vorig bericht

Home

Volgend bericht


Harrie Kuijten

Kortenhoef, 11 februari 2002. De Stichting Kunst aan de Dijk heeft bekendgemaakt wat het onderwerp van de jaarlijkse zomertentoonstelling in het Oude Kerkje aan de Dijk zal zijn. Hieronder treft u de tekst van het persbericht aan.

Harrie Kuijten in Kortenhoef,
schilder (1883 - 1952)

De Stichting Kunst aan de Dijk te Kortenhoef wijdt haar jaarlijkse tentoonstelling van figuratieve twintigste-eeuwse schilderkunst uit particuliere collecties dit keer aan de schilder Harrie Kuijten (1883 - 1952). Kenmerkend voor zijn vakkundige schilderijen is de veelzijdigheid in onderwerpkeuze en stijl.

Zoals vele van zijn tijdgenoten is hij zeer bereisd. En of hij nu schildert in Amsterdam en Kortenhoef, 
of in Parijs, Wenen en Boedapest, in Duitsland, Schotland of Marokko, altijd is het plezier waarmee hij zijn omgeving weergeeft in zijn schilderijen herkenbaar. De invloed van schilders als Breitner, Israëls, Van Dongen en Sluijters is zichtbaar. Dit staat echter de ontwikkeling van een eigen stijl met een vlotte tekening, stoere toets en een verfijnd en zonnig kleurgebruik niet in de weg.

Informatie:

Tentoonstelling van 27 mei t/m 8 juni 2002 in het Oude Kerkje aan de Kortenhoefsedijk te Kortenhoef. 
Iedere dag geopend van 10.00 tot 21.00 uur; zondag gesloten! Toegangsprijs: Euro 6,50. 
Op afspraak: groepsrondleidingen, interviews, beeldmateriaal. Bij de tentoonstelling verschijnt een beknopte geïllustreerde catalogus.

Meer informatie over de Stichting en binnenkort over de tentoonstelling op de website van Stichting Kunst aan de Dijk.

...


Reacties

Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...