Vorig bericht

Home

Volgend bericht

's-Graveland - 't Gooi 3-1

's-Graveland, 11 februari 2002. Onze correspondent Joop Glijn schreef onderstaand verslag van de wedstrijd 's-Graveland - 't Gooi die eindigde in 3 tegen 1 voor 's-Graveland.

De inhaalwedstrijd 's-Graveland - 't Gooi werd in een echte derbysfeer gespeeld. Onder grote publieke belangstelling was het al in de eerste minuten raak. Eerst liep Richard Koelink tegen een gele kaart op en even later werd de doorgebroken spits Marco Nieuwenhuis onderuit gehaald en moest 't Gooi bijna de gehele wedstrijd verder met 10 man.

Nieuwenhuis raakte door deze actie geblesseerd en werd vervangen door Rob Geels. Hoewel de wind het spel nadelig beïnvloedde, herstelde 's-Graveland zich toch van hun offday tegen het Utrechtse DOS. Het veldspel was nog niet echt goed, maar er zat duidelijk progressie in. Ondanks een numerieke minderheid van 't Gooi was dit in de eerste helft nog niet merkbaar. Indien mogelijk trokken de bezoekers in de aanval. In balbezit hadden de 's-Gravelanders toch het beste van het spel. Na ongeveer 20 minuten werd de doorgebroken John Hendriks onderuit gehaald en kreeg de thuisclub een penalty. Maar Michel Schouten liet de kans om de score te openen helaas liggen en schoot naast. Maar gelukkig was het even later Frans Bouwman die vanaf links de uitstekende Gooi-doelman met een fraaie lob in de verste hoek verraste: 1-0. De thuisclub leek deze voorsprong tot aan de rust, ondanks een sterke tegenwind te kunnen vasthouden, maar door een defensieve fout in het centrum van de 's-Graveland verdediging, kwam 't Gooi voor rust nog langzij: 1-1.

Tweede helft

Na de thee kreeg 't Gooi de schuin over het veld staande wind mee, maar wist van die situatie niet te profiteren. Integendeel. 's-Graveland kwam in balbezit steeds beter in haar spel, liet de bal goed rond gaan en dicteerde het spel. Uit een van de vele aanvallen was het uiteindelijk John Hendriks die, vanuit het centrum goed opkomend, de voorgezette lage bal hard en zuiver inschoot: 2-1. Het werd daarna voor de gedesillusioneerde de bezoekers steeds moeilijker om het tempo bij te houden en even later was het invaller Rob Geeld die een teruggelegde bal ineens achter een verblufte 't Gooi-doelman plaatste: 3-1. De bezoekers reageerden hun frustraties vooral af op scheidsrechter Puik en dat resulteerde in een flink aantal gele kaarten. Met twee thuiswedstrijden in de komende twee weken moeten de 's-Gravelanders in staat zijn hun puntentotaal nog flink op te voeren. Wie weet ligt er voor de blauwwitten een plaats in de na-competitie in het verschiet.