Vorig bericht

Home

Volgend bericht


IJskoorts

Wijdemeren, 9 december 2002. De ijskoorts loopt al weer hevig op. Vandaag werd in Noordlaren de eerste marathon op natuurijs gereden. In het praatprogramma B&W kwamen vanavond de Elf Steden helden (Jeen van den Berg) en de voorzitter aan het woord.

Het bezoekersaantal van www.ankeveen.nl en www.kortenhoef.nl loopt al weer danig op, evenals dat van de Wijdemeerse Webkrant. Waarschijnlijk schaatsliefhebbers die even kijken hoe de vlag erbij hangt. We zullen proberen u zo goed mogelijk op de hoogte te houden en zo actueel als maar enigszins mogelijk is.

Dat kunnen wij alleen uw hulp. De hulp van de inwoners van Ankeveen, Loosdrecht, Kortenhoef en de andere kernen van Wijdemeren, de vrijwilligers van de ijsclubs en anderen die iets kunnen melden waar anderen hun voordeel mee kunnen doen. Is de baan open? Wanneer? Of gaat hij juist dicht? Hoe dik is het ijs? Waar moet men voor uitkijken? Zijn er verkeersproblemen? Waar moet men parkeren? Is het druk op de baan? Etc., etc. Uw (korte, beknopte!) informatie kunt u kwijt op webkrant@wijdemeren.com. Wij zorgen dat het in de Wijdemeerse Webkrant staat op een aparte schaatspagina.

Een goed voorbeeld van wat de Webkrant kan doen vond op zaterdag 25 januari 2001 plaats. De laatste keer dat er geschaatst werd. Het had niet zo heel hard gevroren, maar er lag net voldoende ijs om een beperkt aantal mensen op het ijs te laten. 's Middags zette de dooi goed in, waardoor het niet langer verantwoord was om meer mensen toe te laten. De politie zette de Kortenhoefsedijk af en liet niemand meer toe. De Wijdemeerse Webkrant hield het nieuws van uur tot uur bij, ook toen de zaak dicht ging.


Reacties

Het Wijdemeerse weer: Zonnig, harde oostenwind, guur, - 5 graden
Meer weer? Klik hier. 
Auteur: Rik Jungmann Foto's: - Bron: Plassennet
Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...