Vorig bericht

Home

Volgend bericht


Politiek begint weer

Wijdemeren, 8 augustus 2002. Volgende week begint het politieke handwerk in Wijdemeren weer. Op dinsdag om 20.00 uur is er de commissie Maatschappelijke Zaken, op donderdag al om begint de commissie Bestuur en Middelen. Beide keren in de raadszaal van het gemeentehuis van 's-Graveland.

Bij MZ komen twee onderwerpen aan de orde. Een verzoek van kinderdagverblijf De Pinkenstal in Loosdrecht om een eenmalige bijdrage in de kosten van de tijdelijke huisvesting. De Pinkenstal heeft een tekort van € 74.050 op de begroting. Het college stel voor om geen extra geld te verstrekken.
Het tweede onderwerp is geld voor achterstallig onderhoud aan de openbare Curtevenneschool in Kortenhoef. Dat wordt wel voorgesteld uit te geven.

De commissie BM krijgt het niet veel drukker, al liggen er wel een stuk of 20 stukken ter inzage. Op de agenda staan de voortgang van de uitvoering van het collegeprogramma van afgelopen januari, een kredietaanvraag voor de ICT ontwikkelingen in 2002 en de meicirculaire van het ministerie van Binnenlandse Zaken waarin globaal staat wat de gemeente van het rijk kan verwachten.

Het voorstel over de ICT ontwikkelingen bevat een passage over de inrichting van een gemeentelijke website. Er wordt een werkgroep Internet-omgeving Wijdemeren opgericht, die als opdracht krijgt om een internetsite voor de gemeente Wijdemeren te realiseren. Op die site zal naast algemene informatie ook bestuurs- en productinformatie te vinden zijn. (In simpeler bewoordingen, verslagen en notulen, naast wetgeving, openingstijden en contactpersonen.) Over de website komt nog een apart raadsvoorstel.

Verderop in het voorstel staat dat alle medewerkers nu de beschikking hebben over email. "Het gebruik van e-mail is dé oplossing voor lange wacht- en zoektijden bij het bereiken van collega's of externe contacten." staat in het voorstel.

Binnenkort worden ook de buitendiensten en de brandweer gekoppeld aan het netwerk en zullen er 40 pc's van vijf jaar oud vervangen worden.

Wilt u het allemaal op de voet volgen, dan kunt u zelf naar de vergaderingen komen om te horen wat uw raadslid ervan vindt.


Reacties

Het Wijdemeerse weer: Lekker zacht zomerweer, 21 graden
Meer weer? Klik hier. 
Auteur: Rik Jungmann Foto's: - Bron: Gemeente Wijdemeren
Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...