Vorig bericht

Home

Volgend bericht


Asielzoekerscentrum dicht

Kortenhoef, 6 augustus 2002. Het asielzoekerscentrum in Kortenhoef in het voormalige hotel De Oude Herberg gaat eind van het jaar dicht. In december 1997 ging de dependance van Crailo open. Het COA (Centraal Orgaan opvang Asiezoekers) wilde eerst circa zeventig mensen in het centrum plaatsen. College en Raad van 's-Graveland hielden echter voet bij stuk. Het mochten er maximaal tussen de veertig en de vijftig worden. En zo gebeurde het ook, voor een periode van maximaal tot eind 2002.


De Oude Herberg

Toen het centrum er zou komen was er wel wat verzet, maar nadat het er eenmaal was zijn de asielzoekers altijd gastvrij ontvangen in Kortenhoef. Af en toe gebeurde er wat, maar doorgaans heerste er redelijke harmonie. Bewoners uit de 's-Gravelandse dorpen zetten zich in voor de asielzoekers door ze te helpen en Nederlandse les te geven. 

Het gebouw is eigendom van Hans van de Zant uit 's-Graveland. Hij wil er appartementen gaan bouwen. Wat hem betreft had het centrum er nog wel een paar jaar mogen blijven, terwijl hij zijn bouwplannen voorbereidt, om kraken te voorkomen. Volgens Wethouder Ties Hagen (PvdA) kan dat echter niet omdat de tijdelijke vrijstelling van het bestemmingsplan niet verlengd kan worden.

Ties Hagen gaat kijken naar de wijze waarop de sluiting gebeurt. Kinderen moeten van school en volwassenen raken hun krantenwijk kwijt. Hij wil dat die overgang zorgvuldig gebeurt.


Reacties

Het Wijdemeerse weer: Wisselend bewolkt, 21 graden
Meer weer? Klik hier. 
Auteur: Rik Jungmann Foto: Douwe van Essen Bron: Gooi- en Eemlander
Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...