Vorig bericht

Home

Volgend bericht


Olleke Bolleke

Kortenhoef, 27 augustus 2002. Op 24 augustus was er het afscheid van twee juffen en een fancy fair op peuterspeelzaal Olleke Bolleke in Kortenhoef. Minke Fischer, de voorzitter van Olleke Bolleke, schreef onderstaand verslag.

Het afscheidsetentje

Links juf Jolanda die nieuw begint bij Olleke Bolleke, rechts de kleine Douwe op de arm van Suze Langelaar.

Afscheid en fancy fair Olleke Bolleke 24-8

Olleke Bolleke heeft afscheid genomen van 2 leidsters. Juf Angelien gaat met pensioen, maar blijft gelukkig bij de peuterspeelzaal betrokken doordat zij de raamschilderingen blijft verzorgen. Juf Christine gaat na 21 jaar haar ervaring elders toepassen. Beiden zijn van onschatbare waarde voor de ontwikkeling van de peuterspeelzaal geweest en de peuters en het bestuur zullen ze zeker missen.

Juf Angelien en juf Christine werden door een koets met 2 (oud)leerlingen van de peuterspeelzaal opgehaald.
Zij werden feestelijk onthaald door de peuters die met ballonnen klaar stonden. Van de peuters kregen zij onder andere een kunstwerk en een boek.

Tijdens de fancyfair was er eigen gebakken cake, lekkere koffie, konden de kinderen t-shirts kleuren en grabbelen. Daarnaast werd er nog het een en ander verkocht.
De afgelopen 4 jaar zijn zeer bewogen geweest voor de peuterspeelzaal en daarmee de leidsters. De huur werd opgezegd en er was niet duidelijk waar de peuterspeelzaal nu weer heen zou moeten. Uiteindelijk hebben we een geweldig pandje kunnen bouwen, met hulp van de gemeente. Daarnaast heeft de professionalisering de peuterwereld ook bereikt en werden er pedagogische beleidsplannen geformuleerd, vergunningen aangevraagd en verkregen en is er sinds vorig jaar een start gemaakt met het leerling volgsysteem speciaal voor peuters. Vooral juf Christine was een trekker van dit laatste project.
Gelukkig is er een ervaren opvolger gevonden in juf Jolanda.

Er werd weer een leuk bedrag opgehaald, waardoor er weer wat extra speelmateriaal aangeschaft kan worden.


Reacties

Het Wijdemeerse weer: Bewolkt, zacht, 21 graden
Meer weer? Klik hier. 
Auteur: Rik Jungmann Foto's: Douwe van Essen Bron: Plassennet
Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...