Vorig bericht

Home

Volgend bericht


Water en nog eens water

Wijdemeren, 26 augustus 2002. Het afgelopen weekend was het erg nat in Wijdemeren. Diverse hoosbuien, vooral zaterdagavond, hielden behoorlijk huis in de diverse kernen. Ook uw redactie kan hierover meespreken, want de kamer waar de apparatuur staat dreigde langzaam onder te lopen toen het water zich een weg naar binnen baande. Het bleek een verstopte afvoer van een plat dak te zijn (zoals alle deskundigen achteraf op de televisie verklaarden). De oorzaak van het instorten van het dak van Ikea en van het zwembad in Weesp was waarschijnlijk ook verstopping. De Gooi stond vanavond vol met foto's van het hele Gooi en heel veel water.

Volgens de Gooi van vandaag was de Eikenlaan in Loosdrecht van heel Wijdemeren het zwaarst getroffen. Normaal wordt het water opgevangen in de Lindevijver aan het Lindeplein, vanwaar het rustig wegstroomt naar het bos van Hacke. Dat ging niet met deze hoeveelheid water. In de Eikenlaan stond het water op straat en in de tuinen. Passerende auto's gaven met de golfslag het laatste zetje, waardoor de golven de huizen in stroomden.

Omdat de Lindelaan het laagste punt in de buurt is stroomt al het water daarheen. Martin Uijterlinde van de Eikenlaan zag het al aankomen. Bij deze regenval vreesde hij dat zijn kelder zou vollopen, hetgeen ook gebeurde.


Reacties

Het Wijdemeerse weer: Droog, zonnig, 25 graden
Meer weer? Klik hier. 
Auteur: Rik Jungmann Foto's: - Bron: Gooi- en Eemlander
Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...