Vorig bericht

Home

Volgend bericht


AROS: Wijdemeren

Wijdemeren, 17 augustus 2002. Het zal al lang in de pen. AROS Radio wordt Radio Wijdemeren. Herman Stuyver stuurde ons onderstaande aankondiging. Ooit werd de AROS opgericht door Andries Oranje. In de loop van de jaren groeide de lokale omroep uit tot een echte dorpsomroep. Befaamd waren de uitzendingen die live werden uitgezonden vanaf iedere locatie waar iets te beleven was. Tijdens de verkiezingen organiseerde de AROS verkiezingsavonden.

Ruim vijfhonderd keer verzorgde Hans Ververs Het Kraaiennest, later AROS Actueel, daarbij lange tijd terzijde gestaan door Stef Mulder. Iedere zondag maar weer. De eerste jaren vanuit een kleine studio in de voormalige Wildeboer school, later vanuit de studio achter sporthal De Fuik. In die jaren wás Hans de AROS. Het is buitengewoon jammer dat het op een zeker moment niet meer boterde tussen Hans en de AROS en het tot een breuk kwam.

Na verloop van enige tijd nam een nieuwe lichting medewerkers de taak over. De mensen die de aanloop naar de herindeling vorm gaven en nu de stap maken naar Radio Wijdemeren. Wij wensen ze veel succes.

Na bijna 20 jaar neemt de AROS afstand van haar naam. Voor heel veel inwoners van onze dorpen is deze naam een begrip. Maar dingen veranderen.

Sinds 1 januari van dit jaar maakt 's-Graveland deel uit van de nieuwe gemeente Wijdemeren. En dus past de naam niet meer, want AROS betekende namelijk Algemene Radio Omroep 's-Graveland. Nu we gefuseerd zijn met Radiovereniging Loosdrecht en nu ook Nederhorst den Berg bij Wijdemeren op de kabel zit, hebben we gekozen voor een naam die past bij heel Wijdemeren.
U kunt ons beluisteren op de kabel op 92.3 FM en via de ether ( autoradio, transistor, enz. ) op 106.9 FM
Het is even wennen, maar AROS is vanaf nu RADIO WIJDEMEREN, DE STEM VAN DE 5 DORPEN.


Reacties

Auteur: Rik Jungmann Foto's: - Bron: Radio Wijdemeren
Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...