Vorig bericht

Home

Volgend bericht


Postkantoor dicht

Nederhorst den Berg, 17 augustus 2002. Het postkantoor in Nederhorst gaat al op 17 september dicht. Daarvoor in de plaats komt een klein postagentschap in de vernieuwde Albert Heijn. En dat is een slag voor het dorp en de wijde omgeving. Geldhandelingen verrichten, of een brief aangetekend verzenden is er vanaf dat moment niet meer bij. Postkantoren BV heeft dit besloten in overleg met Albert Heijn.


Het postkantoor

De beheerder, Joop Wenting, weet nog niet wat er met hem gaat gebeuren. Naar Hilversum kan hij niet, want dat heeft een volledige bemanning. Misschien wordt het Weesp, of zelfs Amstelveen, wat hij niet hoopt.Eerder werd hij al verjaagd van het postkantoor op de Meenthof in Kortenhoef, toen ook daar enkele jaren geleden dat kantoor dicht ging. Bitter stelt hij vast dat de politieke partijen voor de herindeling de mond vol hadden over de kernen en de basisfuncties (zoals postkantoren), die niet mochten verdwijnen, maar nu niets laten horen. (Dat is niet helemaal juist, Kees Bosdijk van de PvdA stelde schriftelijke vragen aan het college. Zie hieronder. red.)

Ook de gemeente werd verrast door het besluit. Wethouder Yvonne Siemons kon nog niet reageren omdat ze de details nog niet kende. Ze had pas de dag ervoor van het besluit gehoord. Ook de plannen van wethouder Ties Hagen inzake de loketfunctie van burgerzaken en de combinatie met het postkantoor in Nederhorst staan plotseling op losse schroeven. Hij wilde die kantoren en functies juist combineren.

Geacht college, 

De beheerder van het postkantoor in Nederhorst den Berg heeft aan bezoekers laten weten dat het postkantoor op 17 september as. zal worden gesloten en hij naar Weesp zal worden overgeplaatst. 

Wethouder Siemons heeft over sluiting van dit postkantoor in de vergadering van de Commissie R&E van 10 april jl. meegedeeld dat het postkantoor tot ca. januari 2003 kan blijven, dat aan haar signalen over sluiting zullen worden gemeld en dat PTT Post gesprekken voert om een postagentschap te vestigen in de supermarkt van Albert Heijn.
  1. Kunt u bevestigen dat de mededeling van de beheerder op waarheid berust?
  2. Zo ja, kunt u meedelen op welke manier de serviceverlening in Nederhorst den Berg zal worden gehandhaafd?
  3. Wilt u aangeven welke actie u heeft ontwikkeld c.q. gaat ontwikkelen om te bevorderen dat de dienstverlening in Nederhorst den Berg wordt gehandhaafd

Met vriendelijke groet, 

Was getekend:
C.W.F. Bosdijk,
Raadslid, PvdA-fractie


Reacties

Auteur: Rik Jungmann Foto: Douwe van Essen Bron: Gooi- en Eemlander en PvdA
Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...