Vorig bericht

Home

Volgend bericht


Ingezonden Brief

Wijdemeren, 6 april 2002. Wim van Oudheusden, oud-raadslid voor de PvdA in Loosdrecht, stuurde onderstaande ingezonden brief.

Je zult maar Dorpsbelangen hebben gestemd!

Ondanks mondeling en schriftelijk verweer van Doets -waarom zit die man niet in de raad als hij daar zoveel tijd voor heeft?- heeft het merendeel van de fraktie Dorpsbelangen Loosdrecht voor de OZB-verhoging gestemd. Alleen dhr Zagt hield zijn rug recht en stemde tegen, waarvoor lof! Waar was Yvonne Siemons en alle andere leden van DBL, die met uw stem op het goed-betaalde fluweel terecht kwamen? 

Als oud-raadslid ontken ik ten stelligste wat de ´s-Gravelandse Dorpsbelangers verkondigen: er is in de Loosdrechtse raad NOOIT geroepen, dat een herindeling een lagere OZB zou kunnen betekenen; heer Voigt, dat is dus geen kiezersbedrog, iets wat u en de Kloeten wel op een verkiezingsnederlaag kwam te staan in uw dorp. U beloofde destijds 20% minder OZB, zeilde de raad binnen en eenmaal in de machtspositie aanbeland verhoogde u de OZB met 7.5%! Over stemgedrag gesproken: hoe kan het dat H. de K. met een Krakeelakker historie voorzitter wordt van de commissie Ruimtelijke Ordening? Dat is vragen om politieke moeilijkheden, maar ja, waarom zou ik daarom treuren? Er waren maar liefst 5 raadsleden die er net zo over denken als ik. Het was verstandiger geweest als er iemand van Dorpsbelangen Nederhorst bij was gekomen. Dan heb ik meer waardering voor Neef, die over een zaak waar hij bij betrokken is, zijn collega vroeg het woord te voeren. Hoewel ook hij natuurlijk niet brandschoon is na de affaire Krakeelakker.

Resteert het onderwerp openheid en transparantie, waar Dorpsbelangen zo de mond van vol had bij de verkiezingen; het moet me van het hart, dat het in vergelijking met de oude raad van Loosdrecht alleen maar minder is geworden. Er wordt in beslotenheid een deal gesloten met direct belanghebbenden als v.d Broeke en v.d Meulen aangaande permanent bewoonde recreatie-woningen. De notulen van besloten B&W-vergaderingen worden niet meer verspreid onder de raadsleden. De commissie Beroeps- en Bezwaarschriften vergadert in beslotenheid. De front-offices gaan minder uren open zonder de toezegging aan de bevolking, dat zodra het personeelstekort is opgelost, de oude openingstijden weer zullen gelden. Wat is de relatie met de verkiezingsleuze van heer Kloet dat binnen 2 jaar dat front-office gesloten wordt in dat vermaledijde Loosdrecht vol cultuurbarbaren? Ook vond hij, dat de jeugd maar in Almere moet gaan wonen. Fijn, dat er Dorpsbelangen zijn!

Wim van Oudheusden,
oud-raadslid PvdA Loosdrecht

Reacties

Het Wijdemeerse weer: Zonnig, koude oostenwind, 10 graden
Meer weer? Klik hier. 
Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...