Volgend bericht

SV 's-Gr-CDN 0-0

's-Graveland, 1 april 2002. Joop Glijn zond ons een verslag van de voetbalwedstrijd van de SV 's-Graveland toe. U vindt het hieronder.

's-Graveland - CDN 0-0

Voor beide ploegen stond er deze wedstrijd veel op het spel. Bij winst kon CDN het kampioenschap binnenhalen en
's-Graveland kon bij winst beslag leggen op de 2e periode-titel, mits Roda'46 bij Zeist zou gelijkspelen of verliezen. Bij beide ploegen waren deze grote belangen merkbaar want er werd met grote omzichtigheid gespeeld. Toch was het 's-Graveland dat de eerste helft de toon aangaf. Ze namen het middenveld in handen en vooral over rechts verscheen de thuisclub via Rob Fecken met regelmaat voor het doel van CDN. Een aantal uitstekende voorzetten konden echter niet verzilverd worden.

De bezoekers konden daar heel weinig tegenover stellen, met uitzondering van hun gevaarlijke linkerspits. Die werd dan ook door z'n teamgenoten zoveel mogelijk in het spel betrokken. Hij trof het echter niet met rechtsback Peter van Willigenburg, want die dekte hem voortreffelijk af. Daarmee verdween de angel uit de CDN-aanval. In de 20ste minuut, na een vrije trap van Michel Schouten kwam de bal op links bij John Hendriks terecht. die lobde de bal fraai over de uitkomende doelman heen, maar de bal ging net langs de verkeerde kant van de paal. Even later, na een aanval over links nam Nieuwenhuis de bal ineens op zijn schoen, maar ook dit fraaie schot, rakelings langs de paal, verdiende een beter lot. De fraaiste aanval voor rust ontsond in de 31ste minuut. Via een combinatie Fecken, Reijnders en Bijlsma, werd Robert Freyen aangespeeld. Deze haalde snoeihard uit, maar dit prachtige schot spatte op de paal uiteen. Even voor rust ontstond er bij een CDN-uitval een hachelijke situatie voor het 's-Graveland-doel, maar doelman Oscar van Veen bleef meester over de situatie.

Rust

Na rust bleek al snel dat de koek voor wat deze partij betrof, snel op was. Met de ingefluisterde ruststand bij Zeist-Roda"46 (4-2) in het achterhoofd wilde CDN niet zo nodig en 's-Graveland, dat wel voor de winst ging, bezat deze middag eenvoudig de kracht en de creativiteit niet om de volle winst te pakken. Trainer Witbaard gebruikte al zijn wissels om de vastzittende partij alsnog vlot te trekken, maar het zat er eenvoudig niet in. Echter 10 minuten voor tijd onthield de overigens prima leidende scheidsrechter Doodeman de thuisclub een geheide strafschop. Binnen de zestien meter werd de doorgebroken Rob Fecken aan zijn shirt onderuit getrokken, maar de bal kwam tot verbazing van vriend en vijand niet op de stip. Het bleek het laatste wapenfeit te zijn van een wedstrijd die zo veelbelovend was begonnen, maar uiteindelijk niet bracht van wat er verwacht werd. Jammer.