Vorig bericht

Home

Volgend bericht


Yvonne Siemons

Loosdrecht, 22 september 2001. De G&E besteedt in een groot interview van Ed Brouwer met een foto van Ton Kastermans aandacht aan de donderdagavond gekozen nieuwe lijsttrekker van Dorpsbelangen Loosdrecht. Yvonne Siemons (53) is al tien jaar journalist voor de G&E, maar maakt nu de overstap naar de lokale politiek.


Yvonne Siemons
(foto: Ton Kastermans/G&E)

Zij was al eens gevraagd door de VVD om zich te kandideren, maar vond Loosdrecht toen te klein. Nu, met Wijdemeren en dus grootschaliger, denkt zij dat het raadslidmaatschap veelzijdiger wordt. Om belangenverstrengeling te voorkomen moet zij stoppen met schrijven voor de Gooi- en Eemlander, wat haar moeite kost.

Zij kiest voor een dorpspartij omdat die volgens haar niets van boven opgelegd krijgt,maar midden in het dorp staat en naar de bevolking luistert.

Op de vraag of ze geschikt is voor de politiek zegt ze een gevoelsmens te zijn en daardoor kwetsbaar te zijn, maar door haar werk heeft ze een dikke huid gekregen en kan ze incasseren. Toen iedereen op de ledenvergadering opstond en voor haar begon te klappen dacht ze: "Oh jee, dat is wel even wennen."

Ze heeft veel gedaan in Loosdrecht. Zo heeft ze de afdeling van de Nederlandse Vereniging van Huisvrouwen opgericht, in de vrouwenraad gezeten, bestuurlid van de VVV geweest en nog steeds voorzitter van het Loosdrecht Festival.

Ze komt oorspronkelijk uit hartje Amsterdam, uit de Jordaan, maar ze woont al 34 jaar in het Vechtplassengebied.


Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...