Vorig bericht

Home

Volgend bericht


Politiek varia

Wijdemeren, 19 september 2001. De Wie Wat Waar van vandaag staat vol met stukken van enkele politieke partijen. Er zijn stukken bij waarover u op deze site al heeft kunnen lezen. Sommige partijen hebben het emailadres webkrant@wijdemeren.com weten te vinden, zoals GroenLinks, de PvdA, de VVD en D66. Andere partijen gebruiken uitsluitend de plaatselijke bladen van Loosdrecht, 's-Graveland en Nederhorst den Berg voor hun artikelen. Wij zullen toch proberen om ook die stukken samengevat aandacht te geven in een poging om de balans te bewaren. Een overzicht van campagnenieuws kunt u vinden op deze nieuwe pagina.

Het CDA staat met vier stukken in de Wie Wat Waar.

Tjeb Maris, de voorzitter van de CDA afdeling Wijdemeren schrijft een enthousiast stuk over Wim Neef onder de titel "Ik kies Wim Neef voor CDA Wijdemeren". Hij is trots op de kandidatenlijst. De verkiezingen voor de kandidatenlijst waren spannend en leverde winnaars en verliezers op. "Het CDA leeft, vooral aan de basis van de samenleving." Hij roept op om het verkiezingsprogramma te lezen waarin voorstellen staan om de schade van de paarse jaren te repareren.

Jan van den Broeck laat zich ook niet onbetuigd. Hij rekent in een lang stuk grondig af met Nadja Jungmann van D66 en haar standpunt over de Co-Snip. Hij krijgt een rare smaak in de mond als hij het stuk van D66 in de krant leest waarin deze partij zich tegen de Co-Snip keert, want hij herinnert zich dat dezelfde mevr. Jungmann bij de laatste algemene beschouwingen voor het onmogelijke voorstel van de VVD stemde om de OZB te verlagen. Voor het CDA en Dorpsbelangen toen de reden om de coalitie met D66 op te zeggen. Hij wijst erop dat in Nederhorst den Berg ook ieder gezin geld terug krijgt, n.l. fl. 50,--. Teveel betaald geld voor de vuilnisophaaldienst. Hij vindt dat dat ook in 's-Graveland moet gebeuren met teveel betaalde OZB, al geeft hij wel toe dat het een verkiezingsstunt van Dorpsbelangen is, die hij ze overigens graag gunt. "Diezelfde Co moet nog erg veel briefjes van 100 terug geven als hij zijn 25% OZB verlaging uit 1998 wil waar maken." :schrijft hij. Omdat D66 u de Co-Snip door de neus wil boren, raadt hij iedereen aan om dat te onthouden als men in het stemhokje staat.

Esther Luyer, nummer 7 van de kandidatenlijst vraagt aandacht voor de woningnood onder jongeren. Zij wil hier blijven wonen bij haar vrienden en haar verenigingen in plaats van naar Almere te moeten. Zij roept op om samen voor meer jongerenhuisvesting te strijden.

Jan van den Broeck heeft nog een stuk geschreven. In dit stuk stelt hij zichzelf voor. Hij staat op plaats 6 van de kandidatenlijst van het CDA. Hij heeft raadservaring sinds 1994. In dit stuk maakt zich sterk voor het sociale en culturele leven in onze dorpen, met name het verenigingsleven.

De VVD maakt de lijst bekend en schrijft een enthousiast stuk over de prima kandidatenlijst en de plannen voor de toekomst. U kunt alles ook nalezen op www.vvdwijdemeren.nl.

De PvdA memoreert dat Ad melkert op 26 juni in Wijdemeren was en daar aandacht vroeg voor het onderwijs, de zorg en veiligheid in de wijk. Ties Hagen, de lijsttrekker van de PvdA Wijdemeren vertaalt dat op lokaal niveau naar openheid, creativiteit en betrouwbaarheid, eigenschappen die verwacht mogen worden van de kandidaten van de PvdA Wijdemeren. Hij eindigt met een oproep voor een nieuw elan in de bestuurscultuur van Loosdrecht. (niet Wijdemeren..? red.) Meer informatie over de PvdA is te vinden op www.pvdawijdemeren.nl.

D66 staat met twee stukken in de Wie Wat Waar. Een stuk over het standpunt van D66 over de Co-snip en een stuk waarin de kandidatenlijst wordt bekendgemaakt. (Beide stukken werden ons al eerder per email toegestuurd en op deze site geplaatst.)

Groen Links staat niet in de Wie Wat Waar, maar heeft een uitgebreid persbericht verzonden over de kandidatenlijst, het referendum, de buurtbus, woningbouw, Ter Sype en de verwachting dat de partij twee tot drie zetels denkt te halen in de nieuwe gemeenteraad. Morgen nog wat meer daarover.


Het Wijdemeerse weer: Zeer veel regen, 11 graden, harde westenwind

Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...