Vorig bericht

Home

Volgend bericht


CDA: terugslag?

Wijdemeren, 4 oktober 2001. De Gooi- en Eemlander heeft een rubriek geopend waar het campagnenieuws uit Wijdemeren wordt verzameld onder de titel "Wijdemeren Stemberichten".

Vandaag de eerste aflevering met een aantal nieuwtjes. Zoals het feit dat Dorpsbelangen 's-Graveland lijst nummer acht krijgt, er geen Christenunie in Wijdemeren komt, de PvdA en GroenLinks geen lijstverbinding aan gaan, Dorpsbelangen Loosdrecht gaat ijveren voor een pendelbus tussen de drie gemeentehuizen zolang die nog niet in één gebouw zitten en dat op www.loosdrechtplein.nl de stemming op internet wat vreemde resultaten geeft omdat er meer keren gestemd is. D66 blijkt 35% van de stemmen gehaald te hebben. Inmiddels is op de site het aantal stemmen gecorrigeerd en blijkt D66 5% van de stemmen gehaald te hebben (op het randje van één zetel). Het CDA heeft 17%, de VVD 15% en Dorpsbelangen 11%. Er wordt in de Gooi- en Eemlander ook verwezen naar de websites van de VVD, de PvdA en D66.

Het grootste stuk in de rubriek gaat over het CDA waar men het hart vast houdt na de crisis in de landelijke partij. Wim Neef, de lijsttrekker van het CDA is er erg van geschrokken, maar kan de lokale gevolgen niet inschatten. Hij dacht vijf zetels te halen, maar denkt dat het er nu maar vier zullen worden (21%) vanwege de malaise in zijn partij.

In de Wie Wat Waar van gisteren stond een officiële advertentie van de gemeente waarin de lijstvolgorde bekend gemaakt werd. In dat overzicht werden de volgende partijen genoemd met hun lijstrekker:

Nr. Partij Lijsttrekker
1 CDA Wim Neef
2 VVD Els van Hall-Kruijt
3 *) PvdA Ties Hagen
4 D66 Felix Flameling
5 *) GroenLinks Nelleke Schenkkan
6 *) DB-N Ria Hennis-Steijn
7 *) DB-L Yvonne Siemons-Brenner
8 *) DB-G Co de Kloet

*) De drie Dorpsbelangenpartijen zijn een lijstverbinding aangegaan, evenals de PVDA en GroenLinks.


Het Wijdemeerse weer: Rustig herfstweer, een beetje wind, 18 graden

Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...