Vorig bericht

Home

Volgend bericht


CDA: Dorpsraden

's-Graveland, 22 maart 2001. 

Uw verwoording van wat ik gezegd heb tijdens de bijeenkomst over dorpsraden in Nederhorst den Berg is aanmerkelijk accurater dan wat de Gooi- en Eemlander daar over schrijft.
Zie voor mijn commentaar daarop bijgevoegde ingezonden brief die ik naar de Gooi- en Eemlander heb gezonden.


Douwe van Essen.


Kortenhoef, 22 maart 2001

Geachte redactie van de Gooi- en Eemlander,

Betreft: Dorpsraden

Dinsdag schreef uw verslaggever Nico Postma dat ik tegen dorpsraden zou zijn. Dat is wel erg kort door de bocht. Ik heb gezegd, dat ik dorpsraden in de nieuwe gemeente Wijdemeren niet noodzakelijk vind, gezien de ervaringen die wij al hebben als heringedeelde gemeente (Kortenhoef, 's-Graveland en Ankeveen). Met een sterk verenigingsleven, een mondige bevolking en raadsleden die midden in de samenleving staan ligt de noodzaak van dorpsraden niet zo voor de hand. Komen er initiatieven van onderen af, dan zullen wij die steunen, net als nu.

Ik heb ook gezegd, dat ik mij een dorpsraad als in Nes a/d Amstel heel goed kan voorstellen. Met 750 inwoners onderdeel van, maar ook letterlijk en figuurlijk ver weg van Amstelveen. Dat is echter de meest ultieme en formele vorm van een dorpsraad. Tussen niets en deze vorm zijn er tal van mogelijkheden, zoals werkgroepen, verenigingen en aktiegroepen. Die kregen in de bijeenkomst in Nederhorst den Berg van de deskundigen overigens ook het etiket dorpsraden. Die vorm kennen wij echter al jaren en zulke initiatieven konden altijd al op onze steun rekenen.

Met vriendelijke groet,

Douwe van Essen, fractievoorzitter CDA 's-Graveland.


Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...