... ...
Vorig bericht

Home

Volgend bericht


DB LD: Gooi naar Utrecht

Loosdrecht, 22 maart 2001.

Dorpsbelangen Loosdrecht gaat er hard tegenaan. De Gooi- en Eemlander heeft vanavond een groot stuk over de onverwachte actie van deze partij, het sturen van een protestbrief aan de Tweede Kamer.

De kop van het stuk luidt:

Dorpsbelangen wil Gooi naar Utrecht
Interventie Eerste Kamer gevraagd

Voorzitter Tineke Franssen van Dorpsbelangen Loosdrecht wil van de Eerste Kamer een onderzoek naar de mogelijkheid om het hele Gooi bij Utrecht te voegen. Niet alleen is de partij tegen samenvoeging met 's-Graveland en Nederhorst den Berg, de partij wil het gewest Gooi- en Vechtstreek in zijn geheel bij Utrecht voegen. DB LD denkt dat de bestuurbaarheid van Utrecht en van Noord-Holland door zo'n stap verbeterd zou worden.

Dorpsbelangen Loosdrecht zegt te beschikken over tweehonderd handtekeningen tegen de samenvoeging (op een bevolking van circa 9.500). Omdat de handtekeningen van mensen zijn die de Loosdrechtse samenleving kleur geven, trekt de partij in haar brief aan de Eerste Kamer de conclusie dat er geen draagvlak is voor de samenvoeging.

Het College van B&W wordt niet gespaard. De burgemeester is dominant en de beide wethouders volgzaam, vindt Dorpsbelangen. Ook denkt de partij dat het besluit voor de samenvoeging "en petit comité" genomen is. De bevolking is niet bij de plannen betrokken geweest en dat heeft tot onrust geleid.

Omdat de zittende (volgzame) wethouders en het merendeel van de raadsleden niet terug wensen te keren in de nieuwe raad is de partij bang dat de invloed van Loosdrecht te klein zal worden.

Ook een loket van de gemeente in Loosdrecht vindt DB LD onvoldoende. Omdat er geen openbaar vervoer is tussen Loosdrecht en 's-Graveland denkt de partij dat ouderen een probleem gaan krijgen.

Dorpsbelangen heeft nog een argument tegen de samenvoeging. Omdat er meer dan voorheen van het ambtenarenapparaat gevraagd zal worden zal het bestuur duurder worden, wat weer door de bevolking opgebracht moet worden.

Tenslotte denkt Dorpsbelangen Loosdrecht dat Wijdemeren te klein wordt en over vijf jaar bij Hilversum gevoegd zal worden.

De partij wil wel een samenvoeging met Loenen en Breukelen. Om niet nader verklaarde redenen acht de partij deze combinatie niet kostenverhogend. Ook annexatie door Hilversum, omdat die combinatie te klein wordt, is in dat geval volgens de partij niet aan de orde.


Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...