--- ...
Vorig bericht

Home

Volgend bericht


DB Loosdrecht ligt dwars


Nico Postma noteert tijdens de "dorpsraden" bijeenkomst in Nederhorst den Berg het laatste nieuws uit de mond van burgemeester Kozijn.
(Foto: Douwe van Essen)
Loosdrecht, 21 maart 2001.

Zoals wij gisteren al meldden, wil Dorpsbelangen Loosdrecht niet aan de herindeling. Met dit nieuws opende burgemeester Wim Kozijn van 's-Graveland gisteren een bijeenkomst in Nederhorst den Berg.

Zo'n typisch "wat hebben we nu weer" nieuwtje.

Nico Postma van de Gooi- en Eemlander dook er dieper in en kwam vandaag met de resultaten van zijn speurwerk op de voorpagina van het regiokatern onder de kop:

'Amusante' lobby van Dorpsbelangen

Het blijkt dat Dorpsbelangen Loosdrecht (niet te verwarren met het "echte" Dorpsbelangen van Co de Kloet uit 's-Graveland of Dorpsbelangen uit Nederhorst den Berg) een brief schreef aan de eerste kamer. In die brief stelt DB LD dat de bevolking niet goed is ge´nformeerd en dat er geen bus rijdt tussen Loosdrecht en 's-Graveland (waar het gemeentehuis komt). De partij voelt meer voor aansluiting bij Loenen en Breukelen. Bovendien denkt men dat Wijdemeren over vijf jaar door Hilversum zal worden geannexeerd, waardoor de woonlasten dan stijgen.

In Den Haag wist men niet wat men las. Men wreef zich de ogen uit. Daar dachten ze dat iedereen in de drie gemeenten voor de herindeling was. Reden voor Coby Schoondergang van GroenLinks om Rie Boeve (GL- 's-Graveland) maar eens te bellen. Die wist van niets en keek erg op van het bericht.

Twee burgemeesters waren gauw klaar met de interventie van DB LD. Kozijn vond de oprisping lachwekkend. Goudberg (NdB) vond de actie mosterd na de maaltijd nu de tweede kamer al unaniem accoord is gegaan met de herindeling. Hij zei: "Ze zijn te laat. Dorpsbelangen Loosdrecht bestaat trouwens maar uit drie leden, waarvan twee bejaarden."

In gedachten zien wij Boele Staal, Commissaris van de Koningin in Utrecht, zich in zijn handen wrijven bij deze wilde actie van DB LD. 


Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...