Vorig bericht

Home

Volgend bericht


Rosenmöller in Ankeveen

Ankeveen, 2 maart 2001.

Gisterenavond vond de officiële oprichtingsvergadering van de afdeling Wijdemeren van GroenLinks plaats in "De Drie Dorpen" in Ankeveen.


Paul Rosenmöller

Paul Rosenmöller, de fractievoorzitter in de Tweede Kamer, was gekomen om de oprichting van de afdeling een extra feestelijk tintje te geven.

Hij verklaarde dat hij blij was dat GroenLinks nu ook in onze gemeenten vertegenwoordigd is. Tijdens de bijeenkomst besteedde hij aandacht aan het openbaar vervoer. Zo beloofde hij om weer eens aandacht voor Hilversum als Intercitystation te vragen. Ook was hij ongerust over het verdwijnen van streekbuslijnen. Hij constateerde wat de bewoners van onze dorpen al lang weten, de openbaar vervoerbedrijven jagen ons uit het OV en in de auto.

Verder gaf hij aandacht aan de chloortransporten over het spoor door de Gooi- en Vechtstreek en pleitte ervoor om die gevaarlijke transporten te stoppen.

Er waren ongeveer zestig belangstellenden bij de bijeenkomst.

Over Wijdemeren citeerde hij Minister de Vries die de nieuwe gemeente de parel van Nederland noemde. "Een parel is een natuurproduct. Zonder GroenLinks zal de parel zijn glans verliezen."


Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...