--- ...
Vorig bericht

Home

Volgend bericht


Wijdemeren, parel van de Vechtstreek

Wijdemeren, 16 februari 2001. Uiteraard besteedt de Gooi- en Eemlander (Nico Postma) vandaag behoorlijk wat aandacht aan het feit dat de herindeling gisteren door de Tweede Kamer bekrachtigd werd.


Nico Postma

Op de voorpagina van het regiokatern staat een foto waarop de bekende gestalten van de bestuurlijke kringen uit onze dorpen aan komen lopen, op weg naar de publieke tribune.

Nico Postma van de Gooi- en Eemlander schetst een aardig sfeerbeeld. Een dagje uit eigenlijk.

Zo smeert wethouder Wim Neef een broodje kaas voor de ingang van de publieke tribune. (Yolanda, dat kan hij dus ook!)

Burgemeester Jan Goudberg van Nederhorst den Berg beklaagt zich over het verkeer naar Den Haag. Om acht uur weg uit het dorp en dan pas om kwart voor tien in Den Haag. Burgemeester Jos Gieskens weet niet of hij blij of droevig zal kijken op de foto. Het wordt blij als er een groepsfoto wordt gemaakt.

De 's-Gravelanders hebben een badge met een fout gespelde naam op. In de uitnodigingsbrief stond indertijd al 's-Gravenland. Ook dit keer op de badge. Wel consequent.  Wim Neef vindt dat niet leuk. ("Madge, de badge" :riep Dame Edna en "boem", de badge zat erop voor hij het wist.)

Naast al onze bestuurderen zijn ook enige schoolklassen en politieagenten in opleiding aanwezig op de publieke tribune als de herindeling besproken wordt.

Minister de Vries blijkt een kenner van onze streek. "U zou er eens een mooie fietstocht moeten maken net als ik heb gedaan, mevrouw de voorzitter." :voegt hij Jeltje van Nieuwenhoven, de voorzitter van de Tweede Kamer, toe. Zij antwoordt hem dat zij dat al lang gedaan heeft.

Verderop in het debat noemt hij Wijdemeren een parel van ons land. "Een groen gebied waar we zuinig op moeten zijn."

Na de stemming worden de mobieltjes getrokken en wordt het thuisfront in Loosderecht, 's-Graveland en Nederhorst den Berg gebeld om de uitslag te melden.

Gemeenteraadsverkiezingen in november komen nu toch wel heel dichtbij, als ook de Eerste Kamer binnenkort "ja" tegen de herindeling zegt.


Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...