Vorig bericht

Home

Volgend bericht


Hoorzitting Emmaweg

Kortenhoef, 17 juni 2001. Afgelopen week werd een hoorzitting over de inrichting van de Emmaweg gehouden. Heet hangijzer voor de inrichting van die weg is het aantal drempels dat aangebracht zal worden. In februari leidde de discussie in de Gemeenteraad over de inrichting van de Emmaweg al tot heftige tonelen. De twee coalitiepartijen (CDA, DB) hadden beiden diverse malen aangegeven dat er geen drempels meer in de gemeente aangebracht zouden moeten worden, maar dat naar andere oplossingen gezocht zou moeten worden. Uit het Kijk op de Wijk project kwam echter naar voren dat de projectgroep graag drempels op de Emmaweg aangebracht zou zien.


Achter de tafel v.l.n.r. Karin Frielink,
Co de Kloet en Peter de Cocq
(Foto: D. van Essen)

Henk de Kloet (DB), Douwe van Essen (CDA) en Nadja Jungmann (D66) hielden in de discussie vast aan het feit dat ze geen drempels wilden. Gerrit van de Broek (VVD) wilde eerst ook geen drempels. Daarop werd door het College (Wim Neef (CDA)) aan hem toegezegd dat er maximaal 4 drempels zouden komen. Onder die voorwaarde was hij bereid om voor de drempels op de Emmaweg te stemmen. Na de stemming bleek er daarmee een meerderheid voor deze herinrichting van de Emmaweg te zijn.


(Foto: D. van Essen)

Intussen is het inzicht bij het College van B&W voortgeschreden. In de hoorzitting, die bij afwezigheid van Burgemeester Kozijn en Wethouder Wim Neef werd voorgezeten door Wethouder Co de Kloet, werd gesproken over twaalf drempels. Tijdens de hoorzitting stelde de Gemeente voor om nog drie extra drempels te projecteren. Dat voorstel zal nu worden uitgewerkt. Een inspreker stelde voor om grote vrachtauto's van de Emmaweg te weren en deze te vervangen door kleine vrachtauto's zoals dat in de binnenstad van Amsterdam gebeurt. Dat ging Co de Kloet en de meerderheid van de aanwezigen te ver.

In september zullen de voorstellen in de Gemeenteraad komen. Als die de voorstellen aanneemt kan het werk op 1 oktober een aanvang nemen.


Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...