--- ...
Vorig bericht

Home

Volgend bericht


Esso: Gemeente handhaaft

's-Graveland, 1 juli 2001. Aan de Loodijk tussen de molen en de afslag 's-Graveland zijn twee benzinepompstations. Althans, waren. Bij de Chinese Muur was het station van Joop van Schie (Shell) en bij De Kolonie was het Essostation van Bert en Toos Rotering.

Daar is de afgelopen maanden verandering in gekomen. Joop van Schie is ermee gestopt en heeft zijn station aan Bert Totering verkocht. Dat station, in Ankeveen, is de afgelopen paar weken volledig verbouwd, vernieuwd en omgedoopt tot Esso.

Het oude Essostation werd vanaf 1 juli 1999 gedoogd. Op dat moment werd er een milieuwet van kracht die de meeste kleine pompen noopte om te stoppen omdat ze niet aan de eisen konden voldoen.

Op 18 januari dit jaar sommeerde de Gemeente al het bedrijf te stoppen, maar het kreeg uitstel tot 1 juni om de nieuwbouw af te wachten. Omdat de oplevering van de nieuwe pomp een dag of vier is uitgelopen, heeft de Gemeente vandaag besloten in te grijpen en bestuursdwang toe te passen. De pompen werden door Karin Vrielink van de Gemeente samen met de Milieupolitie verzegeld met een hangslot. Rotering moest de vlaggen strijken en de klanten wegsturen.

Bert Rotering zat al 35 jaar op die plek en had zich aldus de G&E een leuker afscheid kunnen voorstellen. Esso had Rotering nog geadviseerd om open te blijven, want men dacht dat het zo'n vaart niet zou lopen.

Rond de oude Essopomp werd de afgelopen jaren nogal gesteggeld. Hij zou verplaatst worden omdat de afrit gewijzigd zou worden, later zou hij verhuizen naar het Boomgaardterrein. Ook in de Gemeenteraad werd er ook in de vorige raadsperiode regelmatig over gesproken.


Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...