... ...
Vorig bericht

Home

Volgend bericht


Cursus Gemeentepolitiek

Wijdemeren, 1 juli 2001. Van GroenLinks ontving de redactie een persbericht waarin een cursus gemeentepolitiek wordt aangekondigd.

GroenLinks Hilversum verzorgt met het oog op de komende gemeenteraadsverkiezingen een cursus gemeentepolitiek, net als bij vorige verkiezingen. Met deze kennismakingscursus wil GroenLinks belangstellenden een kijkje achter de schermen in de gemeentepolitiek geven en hen informeren over procedures en regels. De cursus wordt in de maanden september en oktober gehouden en staat open voor alle belangstellenden. 

Met de Cursus Gemeentepolitiek wil GroenLinks inzicht geven in de wijze waarop beslissingen tot stand komen in het gemeentehuis. Daarbij wordt zowel aandacht besteed aan bevoegdheden en werkzaamheden van wethouders en raadsleden, als aan het functioneren van raadscommissies en gemeenteraad. Ook wordt een aantal
werkbezoeken afgelegd aan openbare vergaderingen, en wordt uitleg gegeven over de werkzaamheden van gemeentelijke diensten.

De doelgroep ziet GroenLinks in wijkorganisaties, verenigingsbesturen belangengroepen en anderen die met de gemeentepolitiek te maken krijgen.

De cursus vindt plaats op vijf vrijdagochtenden, beginnend op 5 september. Bij voldoende belangstelling start er ook een cursus op donderdagavond, beginnend op 4 september. Belangstellenden kunnen zich opgeven bij de fractie van GroenLinks, p.a. Raadhuis Hilversum, Dudokpark 1, 1217 JE Hilversum. Voor meer informatie kunt u terecht bij Iede de Vries, telefoon (035) 6210184. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. 


Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...