Vorig bericht

Home

Volgend bericht


GroenLinks fietst

Wijdemeren, 14 juli 2001. GroenLinks Wijdemeren heeft haar concept verkiezingsprogramma gistermiddag om 14.00 op de picknickplaats vlakbij de driesprong Herenweg-Stichts End-Middenweg, tussen Ankeveen, Kortenhoef en Nederhorst den Berg gepresenteerd. De Gooi- en Eemlander besteedt vandaag ruime aandacht aan dit feit.

Dat punt werd gekozen omdat GroenLinks het niet eens is met de nieuwbouw die daar in de Horstermeer verrijst. Rie Boeve, 25 jaar lang het enige raadslid voor GroenLinks en de voorgangers van die partij (PSP) in 's-Graveland, onthulde een bord waarop een protest tegen landschapsvervuiling stond. Rie neemt dit jaar afscheid van de lokale politiek.


Rie Boeve (foto G&E/Ton Kastermans) 

Aansluitend op de presentatie van het verkiezingsprogramma hield GroenLinks haar eerste fietstocht langs speerpunten van de partij. Ondermeer werden de Horstermeer Zuid, het Ankeveense Pad en het industrieterrein aan de Nieuwe Dammerweg aan gedaan.

Voorzitter Harm Piek pleit voor beter openbaar vervoer en afsluiting van het Ankeveense Pad voor auto's. Ook wil de partij alleen bouwen binnen de bestaande kernen. Geen nieuwe wijken bouwen, maar bestaande wijken dichter bewouwen. Een doorn in zijn oog zijn huizen die niet passen in de omgeving, maar wel door de welstandscommissie worden toegestaan.


(foto G&E/Ton Kastermans) 

Bij het artikel in de Gooi- en Eemlander staat een intrigerende foto. Twee GroenLinksers op de tandem, fietsend langs een zeer brede spoorlijn over een kaarsrecht eindeloos fietspad in een polderlandschap. Wij pijnigen ons de hersenen waar dat in Wijdemeren toch wel kan zijn. Als u het weet houden wij ons aanbevolen. Red.


Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...