... ...
Vorig bericht

Home

Volgend bericht


Zuidereind: stil

's-Graveland, 14 juli 2001. Al weken is het Zuidereind in 's-Graveland afgesloten vanwege de totale vernieuwing van de Kroontjesbrug. Vandaag staat op de voorpagina van het regiokatern van de G&E een grote foto waarop te zien is dat de brug tot de fundamenten is afgebroken. Het artikel van Rianne Kofman gaat over de ondernemers aan het Zuidereind die hun omzet ineen zien storten.

Peter Hakkert van restaurant Berestein moet het voornamelijk van passanten hebben, maar er passeert niemand. Zelfs zijn vaste klanten vragen hem soms of zijn bedrijf wel bereikbaar is. Hij heeft borden geplaatst bij de Smidsbrug waarop staat dat hij bereikbaar is, maar dat zet geen zoden aan de dijk.

Beatrice Mc Sorley van galerie Gooilust heeft dezelfde ervaring. Ook zij heeft borden geplaatst, maar zegt dat het heel, heel erg rustig is.

Arthur Hoveling van de bloemenhandel heeft nog geen borden geplaatst, maar denkt dat toch te gaan doen. Op donderdagmiddag had hij één klant. Zijn omzet is met 60 à 70 procent teruggelopen.

De ondernemers vinden dat de bewegwijzering beter had gekund en dat de gemeente hen tegemoet moet komen in de schade, maar ze betwijfelen of dat laatste lukt. Toen de riolering enige jaren geleden werd vervangen kregen ze ook nul op het rekest.

Als u toch naar het Zuidereind wilt om te eten, bloemen te kopen of de galerie te bezoeken, dan is dat mogelijk via de Beresteinseweg vanuit Hilversum en vanaf de Smidsbrug in 's-Graveland, gewoon in het verlengde van het Noordereind doorrijden.


Het Wijdemeerse weer: bewolkt, 19 graden, vrijwel windstil.

Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...