... ...
Vorig bericht

Home

Volgend bericht


Strand Wijde Blik: geen geld?

Kortenhoef, 2 augustus 2001. Een jaar of tien vijftien geleden lanceerde Flip Hamers, schilder te Kortenhoef, het idee om het strand aan de Wijde Blik op te knappen en er een echt strand van de te maken. Veel werd er in de gemeenteraad over gesproken. Er werd een prijsvraag uitgeschreven voor jonge ontwerpers die hun ontwerp mochten presenteren voor de Commissie Grondgebied. Andere instanties waren de plannen altijd goed gezind. De Provincie zag er wel wat in, Natuurmonumenten vond het een goed idee. Tal van manieren om het plan te financieren passeerden de revue.

Drie jaar geleden werd aan een onderzoekbureau opdracht gegeven om de haalbaarheid van de plannen te onderzoeken. Of het rendabel was, of het te exploiteren was, of er voldoende parkeergelegenheid was, etc. En toch gebeurde er al die tijd niets. Want de plannen kosten twee miljoen gulden en de gemeente had andere prioriteiten met het geld dat ze beschikbaar had. Ook de exploitatie zou tekorten laten zien.

Maar volgens de G&E van vandaag wordt het onderzoek in ieder geval nieuw leven ingeblazen. Het gemeentebestuur van 's-Graveland heeft hetzelfde onderzoeksbureau gevraagd om de financiële tekorten in kaart te brengen als de plannen gerealiseerd zouden worden.

Als het financiële plaatje duidelijk is komt Co de Kloet ermee naar de raad. Dan zal die moeten besluiten of er een herstart met de plannen gemaakt kan worden of dat ze ten grave gedragen moeten worden omdat het geld er nooit komt.


Link van de dag.

Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...