Vorig bericht

Home

Volgend bericht


Wijde Blik: nette eilanden!

Kortenhoef, 28 april 2001. Gisteren stond er in de Gooi- en Eemlander een artikel van Yvonne Siemons over de plas Het Wijde Blik in Kortenhoef. Het artikel begon met "Loosdrecht", terwijl de Het Wijde Blik toch echt in Kortenhoef ligt.

Het Wijde Blijk, de plas die iedereen De Wijde Blik noemt, staat in verbinding met het Hilversums Kanaal, maar niet met de Loodsrechtse plassen. Wil men daar komen, dan zijn er twee wegen. Via de Vecht en de Mijndense Sluis bij Loenen, of via de 's-Gravelandse Vaart en de zelfbedieningssluis naar Loosdrecht.

De vijf recreatie-eilanden in Het Wijde Blik zijn volledig opgeknapt. Ruime aanlegplaatsen, ligweiden en zwemstrandjes zijn er gekomen. Op dit moment onderhouden de leden van de Vereniging Waterrecreatie Kortenhoef de eilanden. (VWK, ondernemers in de watersportbranche in Kortenhoef onder voorzitterschap van Henk de Kloet van de Krakeelakker.)

De provincie Noord-Holland heeft Natuurmonumenten op het oog als nieuwe eigenaar van de plas. De VWK ziet de eigendom liever overgaan naar het Plassenschap, dat dan ook de Wijde Blik onder zijn hoede zou moeten nemen.

Aan de restauratie hebben velen meebetaald. Het Ministerie van VROM, de gemeente 's-Graveland, de verengiging Natuurmonumenten, het Hoogheemraadschap Amstel, Gooi- en Vechtstreek, het gewest Gooi- en Vechtstreek, de VWK, de provincie Noord-Holland, en de Stichting Recreatietoervaart. De totale kosten bedroegen een miljoen gulden.


Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...